ELA Politika

VIDEO: Matovič sa cíti byť VÍŤAZOM? Kým čakal na prezidentku, ukázal "divné" gestá

Prezidentka SR Zuzana Čaputová pozvala na stretnutie predsedu vlády Igora Matoviča. Dôvodom je vládna kríza. Premiér si fototermín pred novinármi vyplnil svojsky.

Zdroj: TASR

Kríza pokračuje

Premiér Igor Matovič ešte doobeda na stretnutí s poslancami Za ľudí skonštatoval, že vníma vážnosť situácie a aj to, prečo poslanci dospeli k výzve na jeho odstúpenie. Povedal to podpredseda Za ľudí a parlamentu Juraj Šeliga. Šéfku klubu Janu Žitňanskú mrzí, že k stretnutiu s premiérom došlo až v utorok.

Dodala, že riešenie je teraz na strane Matoviča. Verí, že premiér nakoniec prijme rozhodnutie, ktoré bude štátnické. Osobne si vie len ťažko predstaviť pokračovanie v Matovičovej vláde. Strana Za ľudí chce naďalej rekonštrukciu vlády na pôdoryse štvorkoalície.

O stretnutie s prezidentkou požiadal aj šéf SaS a vicepremiér Richard Sulík. Chce s ňou podľa svojich slov hovoriť o ďalšom postupe v súvislosti s vládnou krízou.

Gestá víťazstva…

Igor Matovič, ktorý je „podozrivo“ neaktívny na svojom facebookovom profile už od 9. marca, ani na pôde prezidentského paláca neskryl svojské vyjadrovanie. Tentokrát zvolil komunikačné gestá – najprv víťazstva. Tým ďalším, ktoré ukázal novinárom, zrejme nateraz rozumie len on sám.

Stretnutie prezidentky a premiéra bolo avizované s tým, že bude mať neoficiálny pracovný charakter bez účasti médií. Čas vyhradený pre novinárov na fotografovanie, inak zhovorčivý premiér nevyužil. „Pán premiér, zvažujete demisiu?,“ zaznela otázka z radov novinárov. „Myslím, že máme fototermín, nie?,“ odbil novinárku Matovič s tým, že nie je čas na otázky a odpovede a viac sa nevyjadril. Stihol ale pokračovať v ďalších gestách, ktoré si môžete pozrieť na videu.

Igor Matovič bol skúpy na slovo aj po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Odišiel mimo mikrofónov a kamier po 14:45 hod.

Stretnutie prezidentky SR Zuzany Čaputovej a premiéra Igora Matoviča
8
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM