Jakub Forgács Kultúra

VIDEO: Novinka od Rock Reunion: Takto znie spojenie Bystričanov s kanadskou produkciou

Talentovaní hudobníci spod Urpína predstavili nový klip. O piesni To najlepšie z nás viac porozprával spevák Rock Reunion Milan Kováč.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Novinka od Rock Reunion: Takto znie spojenie Bystričanov s kanadskou produkciou
3
Galéria

Prednedávnom uzrel svetlo sveta nový klip bystrickej kapely Rock Reunion. Pri pesničke To najlepšie z nás sa môžu pochváliť spoluprácou s produkciou kanadských The Glowsticks. „Spolupráca vznikla úplne spontánne. My poznáme The Glowsticks už dlho, nakoľko sa na československom trhu pohybujú istý čas, ale priamy podnet na spoluprácu nám dal náš blízky kamarát, ktorý rovnakú skúsenosť s nimi už mal a veľmi si pochvaľoval,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 spevák Milan Kováč so slovami, že spolupráca prebehla vynikajúco.

Mnohí fanúšikovia kapely si všimnú, že ich nový song je trochu iný, v porovnaní s tým, na aké sú zvyknutí. „Pieseň znie inak práve kvôli zmene producenta, ale úprimne povedané, snažili sme sa priniesť aktuálny moderný song, ukázať, že kapely to môžu robiť na Slovensku aj takýmto spôsobom,“ pokračoval.

„Song sme napísali asi rok dozadu, keď situácia vo svete nebola najprívetivejšia a keďže my sme za lásku a mier, nie za kvér plný striel, napísali sme takýto text, v ktorom sme chceli poukázať, že aj v dobe najväčšieho temna sa dá prikázať svetlu svieť. Textu bolo toľko, že sme museli v slohách zvoliť hovorené slovo, aby sme ho tam všetok napratali. Keby mal byť celý spievaný v štandardných frázach, boli by z toho tri single,“ povedal Miňo.

Pieseň by sám spevák charakterizoval ako moderný slovenský súčasný pop. „Je to spolupráca kapely a producentov, ktorá je vo svete bežná (Napr. Coldplay & Chainsmokers, atď) a myslíme si, že u nás chýba odvaha na podobné kroky,“ vysvetlil spevák.

Klip, ktorý si môžete pozrieť pod textom, natáčali mladí hudobníci v Banskej Bystrici, v priestoroch rozpadnutej cementárne, na jednej betónovej ploche pár km za mestom a v ateliéri u talentovaného Roba Bošeľu, ktorý celý klip dal dokopy.

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Natáčanie nového klipu Rock Reunion - To najlepšie z nás
3
Galéria
Zdroj: Rock Reunion
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM