Zo Slovenska

VIDEO: Pišta z Taiwanu láka svet skvelým videom z Horehronia!

Steve Lin, po slovensky Pišta Linovecký, pochádza z Taiwanu a žije v Bratislave. Potulky rozmanitým regiónom Horehronia s priateľom z Taiwanu zachytáva nové video, ktoré chytí za srdce.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Pišta z Taiwanu láka svet skvelým videom z Horehronia!
6
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Krásy niektorých častí regiónu zachytáva netradičné video. „Mojím cieľom bolo priblížiť našu tradičnú kultúru, zvyky ale aj moderné možnosti zážitkov, ktoré Horehronie ponúka,“ povedala Ivana Rešutíková, Slovak Travel Experience.

Exotika na horehronskom salaši. Dôkazom atraktivity regiónu je aj hlavná postava Steve. „Steve Lin, pochádza z Taiwanu, Horehronie mu však počarovalo a na jeho návštevu sa môžeme tešiť opakovane,“ dodala Ivana.

Príbeh Steva na Horehroní

Steve Lin, po slovensky Pišta Linovecký, pochádza z Taiwanu a niekoľko rokov žije v Bratislave. Dal výpoveď v práci, aby sa mohol venovať tomu, čo ho napĺňa, hudbe. Stretnúť ho môžete v uliciach Starého mesta nadšene vybrnkávať Despacito či Mira Žbirku. Prostredníctvom hudby vtipne a príjemne prezentuje nielen seba, ale aj Slovensko.

Prijal pozvanie na Horehronie a jeho cesta je zdokumentovaná vo videu. Ráno sme začali telgártskou slučkou, ktorá je ako súčasť železničnej trate Červená skala – Margecany nominovaná na stavbu storočia. Z nej najviac dominuje Chmarošský viadukt v Telgárte.

Potom sa dal nahovoriť na výlet k najvyššiemu cyklobodu na Slovensku, Kráľovej holi. Keďže to je zo Šumiaca na hoľu prevýšenie 1000m, najprv sme sa u tety Marky posilnili horehronskými pochúťkami. Silu okrem bugačov nám dodali aj ebiky z neďalekej požičovne.

Zdroj: YouTube.com

Celoodpružené fatbiky so širokými plášťami a elektromotorom – to je ideálna kombinácia na zdolanie tohto ikonického vrcholu Nízkych Tatier. Na potulkách Vrchmi sme sa zastavili osviežiť v čarovnej historickej usadlosti s ľudovou architektúrou, ktorá pripomína skanzen, Kysuci.

Medzi ovcami

Odtiaľ stádo oviec priviedlo Pištu na salaš, kde ho bača naučil točiť parenice a dali si spoločne malý „workshop“ rúbania dreva. Vyhrnuli si rukávy, chytili sekery a pustili sa do workshopovania. Večer pri západe slnka Pišta vzal do rúk gitaru.

Spolupráca nekončí, práve naopak! Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE pripravuje ďalšiu spoluprácu s STEY Slovak Travel Experience.

„Veríme, že toto video s Pištom nebolo posledným a teda dúfame, že sa plány podarí zrealizovať a môžete tešiť na ďalšie spoločné objavovanie krás nášho kraja, na očakávanú spoluprácu sa tešíme,“ dodala Petra Ridzoňová Hlásniková, OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Zdroj: horehronie.net

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM