Krimi

VIDEO: Pomáhať a chrániť? Polícia čelí škandálu krutého zásahu ochrancov zákona

Nový Čas zverejnil video, ktoré trnavských policajtov usvedčuje, ako surovo dokopali mladú vodičku. Ministra Kaliňáka bude opozícia "grilovať za policajnú brutalitu".

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Pomáhať a chrániť? Polícia čelí škandálu krutého zásahu ochrancov zákona
Zdroj: YouTube.com

Prípad sa stal ešte v auguste minulého roka. Polícia síce oficiálne informovala o naháňačke, pri ktorej boli muži zákona nútení strieľať. na unikajúce auto. Za volantom sedela mladá vodička Michaela (22), ktorá pred hliadkou unikala na aute bez vodičáka. V aute sa sňou viezli ďalšie tri ženy.

Nový Čas ale zverejnil video, ktoré troch trnavských policajtov usvedčuje z neskutočnej brutality voči žene.

Surovo totiž dokopali do hlavy a hrude vodičku, predtým ju pritom stihli postreliť do hrude a ucha. Mladá žena sa pre denník vyjadrila, že policajtom chcela utiecť zo strachu, keďže nemala vodičský preukaz. Podľa jej slov, z brutálneho zážitku mala ešte dlho po tom traumu.

Grilovačka Kaliňáka

Brutálny zásah policajtov pri Trnave znova potvrdil, že v policajnom zbore stále nachádzajú uplatnenie ľudia so sklonmi k násiliu a rôznymi psychickými defektmi, ktoré sa prejavujú zvýšenou agresivitou.

Títo násilníci poškodzujú všetkých slušných policajtov, ktorí chápu svoje povolanie ako dôležitú službu verejnosti a tých je určite väčšina. Reaguje na zverejnený videozáznam poslanec SaS a člen Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Ľubomír Galko.

„Na základe množiacich sa prípadov policajnej brutality, neprimeraných reakcií policajtov pri zásahoch, ako bola napríklad streľba po aute študentov, ale aj machináciách pri vyšetrovaní, silnie vo verejnosti presvedčenie, že policajný zbor je v morálnom rozklade,“ hovorí Galko.

Galko je presvedčený, že o udalosti mal okamžite informovať verejnosť policajný prezident Tibor Gašpar. „Najmä o tom, ako naložili s tými agresívnymi mužmi v uniformách a aké opatrenia policajný manažment prijíma, aby sa zastavil rast policajného násilia. Policajný prezident však mlčal. A rovnako mlčal aj minister Kaliňák. Taká je totiž nepísaná dohoda medzi Smerom-SD a vysokými policajnými funkcionármi – ruka ruku myje, vy podržíte nás, my zasa vás,“ upozorňuje.

Poslanec dodáva, že Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť by sa mal na svoje najbližšej schôdzi zaoberať brutálnym zásahom policajtov pri Trnave.

Oficiálna nezostrihaná verzia zásahu sa teda poriadne líši!

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM