KAW Rôzne

VIDEO: Ranné SAFARI v Bratislave. Po sídlisku si vykračovalo 13 DIVIAKOV a asi 30 mláďat

Situácia je vážna! Mestská časť Nové Mesto pre výskyt diviakov v niektorých jej lokalitách požiadala o ich mimoriadny odlov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Ranné SAFARI v Bratislave. Po sídlisku si vykračovalo 13 DIVIAKOV a asi 30 mláďat
Zdroj: facebook.com/Život v MČ Bratislava - Nové Mesto/Janči Šedivý

Nečakaný ranný zážitok mal Bratislavčan, ktorý si to mieril cez Kramáre do práce.

Hotová diviačia škôlka

Okolo 5.30 hod. ráno sa mu naskytol úchvatný a tak trocha desivý pohľad. Rovno cez priechod pre chodcov si to namierilo až 13 statných diviakov s asi tridsiatkou malých „pyžamkových“ stvorení.

Práve včera Bratislava24 informovala tom, že mestská časť Nové Mesto sa pre výskyt diviakov v niektorých jej lokalitách obrátila so žiadosťou o ich mimoriadny odlov na nepoľovných plochách na pozemkový a lesný odbor Okresného úradu (OÚ) Bratislava.

Mestská časť zároveň apelovala na obyvateľov, aby nevyhadzovali potraviny či mali psy na vôdzke.

Žiadosť o odlov

V súvislosti so zvýšeným počtom podnetov občanov, ktorí upozorňujú na výskyt diviakov v lokalite ulíc Klenová, Višňová či Pod krásnou hôrkou počas tohtoročnej jari, mestská časť podnikla príslušné kroky,“ ubezpečuje samospráva.

Deklaruje, že všetky podnety postúpil miestny úrad na kompetentné orgány v súlade s legislatívou. Okrem OÚ Bratislava je to aj regionálna veterinárna a potravinová správa a Mestské lesy v Bratislave, ktoré sú užívateľom príslušného poľovného revíru.

Mestská časť totiž nemá v kompetencii organizovať prípadný odlov lesnej zveri. „Preto sa obrátila so žiadosťou o mimoriadny odlov na nepoľovných plochách v tejto lokalite prostredníctvom užívateľa príslušného poľovného revíru na pozemkový a lesný odbor Okresného úradu Bratislava,“ konštatuje samospráva.

Zdroj: facebook.com/Život v MČ Bratislava - Nové Mesto/Janči Šedivý

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM