Správy

VIDEO: Sviatky vyženú do ulíc viac policajtov: Pozor dajú na cestách i cintorínoch

Spolu s blížiacimi sa sviatkami sa mobilizujú aj muži zákona. Zvýšia počet policajtov v teréne.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Sviatky vyženú do ulíc viac policajtov: Pozor dajú na cestách i cintorínoch
Zdroj: TASR

Nastáva „veľké sťahovanie národov“. Slováci sa presúvajú po území celej krajiny a navštevujú miesta posledného odpočinku svojich blízkych. Každoročne na tento stav reaguje aj polícia, ktorá zvýši počet hliadok na cestách a v okolí cintorínov.

Do ulíc tak vyráža viac uniformovaných mužov a žien. Ako informuje polícia, tieto opatrenia budú trvať od stredy 31. októbra do nedele 4. novembra.

Polícia na sociálnej sieti zverejnila aj zoznam dôležitých rád. V prvom rade by sme mali myslieť na dostatočnú časovú rezervu, iba tak sa nám podarí všetko postíhať bez stresu. Na ceste bude zvýšený počet účastníkov cestnej premávky, vodiči by preto mali jazdiť opatrne a predvídať. „Na cesty sa vydávajú i vodiči, ktorí jazdievajú zriedkavejšie, majú menej vodičských skúseností, alebo sú už vo vyššom veku. Zvýšte pozornosť pri vedení vozidla, prípadne zvážte či je nevyhnutná cesta na cintorín vlastným motorovým vozidlom,“ informuje polícia.

V okolí cintorínov bude zvýšené množstvo áut, ktorých vodiči sa tu budú snažiť zaparkovať. Pokiaľ to nemáte ďaleko, posnažte sa prísť radšej pešo alebo využite služieb mestskej hromadnej dopravy.

Pozor by si však mali dávať aj chodci. Tma prichádza skôr a tak treba myslieť aj na reflexné prvky. „Vysvetlite svojim deťom, rodičom, starým rodičom význam používania reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti, že priechod pre chodcov je určený na bezpečné prechádzanie cez cestu a deti bez dozoru by sa nemali na cestách objaviť vôbec,“ radia muži zákona.

Zvýšený počet ľudí na cintorínoch zvyšuje aj šance zlodejom. Bez dozoru si tak nenechávajte svoje veci v aute, v priestoroch cintorína, kostole a ani vo vlaku. „Nenoste so sebou veľkú hotovosť a plaťte radšej kartou (PIN uchovajte mimo karty),“ informuje polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM