Správy

FOTO: Ticho pred koncom, bujaré oslavy aj veľkolepá párty! Takto to žije vo volebných štáboch

Redaktori Dnes24 sú súčasťou viacerých volebných štábov. Prinášame fotografie a videá zo zákulisia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ticho pred koncom, bujaré oslavy aj veľkolepá párty! Takto to žije vo volebných štáboch
35
Galéria

K volebnej noci patrí aj búrlivá atmosféra. Politické strany s napätím očakávajú, či sa im otvoria alebo zatvoria dvere do parlamentu.

Kandidáti, ich rodiny a priatelia sledujú dianie bok po boku s novinármi, pre ktorých vyčlenili špeciálne miesta i hostinu. Ako to vyzerá vo volebných štáboch?

Niektoré strany, ako Smer-SD, SaS či Most-Híd, ostali verné svojej základni a na výsledky čakajú v centrálach.

Centrála Smeru je plná médií nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia. Mediálny priestor je prázdny, za to však jedlo strieda už druhá porcia švédskych stolov.

Iné si rezervovali reštaurácie, a dokonca športovú halu.

Strana Mariana Kotlebu ĽSNS viacerým redakciám, vrátane našej, zamietla akreditácie „z kapacitných dôvodov.“ Kotlebovci trávia noc vo svojej centrále, v rodinnom dome pri Banskej Bystrici.

Vo veľkom štýle to dalo OĽaNO, Matovič ostal verný rodnej Trnave a obsadili športovú halu. Súčasťou diania mohol by ktokoľvek, ešte deň pred voľbami strana avizovala voľné lístky. Začiatok hlásili na 22:00 hod.

  • Bývalý prezident Andrej Kiska a strana Za ľudí očakávajú výsledky v Hoteli Devín.
  • PS/Spolu si užívajú svoj prvý pokus dostať sa do parlamentu v Starej tržnici v centre hlavného mesta. Pred vchodom vinie dlhý rad. Vo vnútri je už asi 500 ľudí, očakáva sa cez 1000 pozvaných hos­tí.
  • Sme rodina Borisa Kollára v luxusnom podniku pri Dunaji Au Café stavila na pitný režim v podobe vína a nealkoholických nápojov. Pod zub sú pripravené pagáče.
  • KDH – Galéria Umelka, oproti sídlu SNS.
  • V Liberálnom dome strany SaS to vyzerá ako v úli. Prišlo okolo 500 ľudí a asi 50 novinárov. Pohostenie je bohaté, hostia si pochutnávajú na varenom menu aj studenej kuchyni. Zapiť to môžu kvalitným vínom z burgenlandského (rakúskeho) vinárstva či kvalitnou whisky. Tesne po 21:00 hod. dorazil medzi hostí aj líder SaS Richard Sulík.
  • Na výsledky volieb čaká aj bývalý minister zdravotníctva a líder strany Dobrá voľba Tomáš Drucker so svojím tímom. V priestoroch luxusného Hotela Carlton privítal svojich spolupracovníkov, hostí i novinárov príhovorom. Personál hotela rozlieva šampanské, catering je zabezpečený formou bohatého stola, ktorý sa neustále dopĺňa.
  • Slovenská národná strana – centrála na Šafárikovom námestí.

Ako chutí noc vo volebných štáboch politických strán a v zákulisí? Pozrite si našu galériu!

Zo zákulisia volebnej noci - katering
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM