Krimi

VIDEO: V Novom Smokovci pohltili plamene legendárny hotel MS 70

V Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách hasiči niekoľko hodín likvidovali požiar známej budovy.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: V Novom Smokovci pohltili plamene legendárny hotel MS 70
4
Galéria

Ide o bývalý hotel MS 70 pod Jakubkovou lúkou, ktorý bol postavený pri príležitosti majstrovstiev sveta v lyžovaní a dlhé roky bol opustený. Podľa Tatrancov vraj v hoteli často prespávali bezdomovci.

„Požiar bol nahlásený krátko pred 18. hodinou v blízkosti Hotela Atrium. Na mieste zasahuje 14 príslušníkov s deviatimi kusmi techniky a ďalší miestni dobrovoľníci. Požiar sa už podarilo lokalizovať a ďalej sa nešíri,“ uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove s tým, že budova zrejme zhorí do tla a hasiči budú viac-menej už len kontrolovať požiarovisko, aby sa oheň ďalej nerozšírili.

Majiteľ objektu predbežne škodu vyčíslil takmer na 500-tisíc eur. Príčiny ani okolnosti vzniku požiaru nie sú známe, na miesto smeruje aj vyšetrovateľ.

„Pri požiari sa nikto nezranil a nebolo potrebné ani pristúpiť k evakuácii ľudí z okolitých zariadení,“ uzavrel operačný dôstojník. Došlo ale k ľahkému zraneniu jedného z hasičov, ktorý vplyvom sálavého tepla má popáleniny prvého stupňa na ruke.

Aktuálne požiar v Novom Smokovci

Posted by Ondrej Lajzo on Friday, June 17, 2022
V Novom Smokovci zhorela opustená budova bývalého hotela MS 70
4
Galéria
Zdroj: TASR/Andrea Kutišová

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM