Regióny Zo Slovenska

Viete o tom? Už aj v Ľubiši môžete zočiť vojaka Švejka, FOTO VNÚTRI

Prepojenosť románovej a zároveň filmovej postavy vojaka Švejka s Humenným a okolím, je dobre známa. A takáto novinka uzrela nedávno svetlo sveta v Ľubiši.

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? Už aj v Ľubiši môžete zočiť vojaka Švejka, FOTO VNÚTRI
2
Galéria
Zdroj: TASR

V obci Ľubiša, nachádzajúcej sa zhruba desať kilometrov od Humenného, bol otvorený cyklostánok, ktorý v tejto dedine vyrástol v rámci projektu Krása, ktorou sa chceš podeliť – trasou vojaka Švejka. A to v programe cezhraničnej spolupráce INTERREG V-A Poľsko-Slovensko 2014–2020.

Nemali ste ho možnosť vidieť? Nahliadnite do pripojenej galérie. Pri cyklostánku, resp. altánku, ktorý sa nachádza pri škole a futbalovom ihrisku, nechýba ani drevená socha známej románovej postavy vojaka Švejka.

Ten má vyobrazenie v podobe dvoch sôch aj v Humennom. Tá novšia a menšia sa nachádza na Námestí slobody a tú väčšiu, osadenú ešte v roku 2000, možno vidieť na železničnej stanici.

A práve na humenskej železničnej stanici začína alebo ak chcete končí takzvaná Švejkova cyklotrasa. Jej druhý koniec sa nachádza v Laboreckom sedle pri obci Palota v Medzilaboreckom okrese. Cyklotrasa kopíruje železničnú trať, po ktorej putovala známa literárna postava.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Novinka v známej obci Humenského okresu: Takýto cyklostánok vyrástol v Ľubiši
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM