Webnoviny - Svet

Vietnamskí poslanci v slovenskom parlamente

WEBNOVINY.SK

Foto: SITABRATISLAVA 22. augusta (WEBNOVINY) – Prednáška o legislatívnom procese v Národnej rade SR bude súčasťou študijnej návštevy delegácie Národného zhromaždenia Vietnamskej socialistickej republiky v slovenskom parlamente. Trinásťčlenná delegácia pricestuje na Slovensko dnes večer a čaká ju večera vo vietnamskej reštaurácii v Bratislave podávaná mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Vietnamu vo Viedni Nguyen Ba Thanom. Počas trojdňovej návštevy vietnamskí poslanci a ďalší členovia delegácie strávia väčšinu času v Národnej rade SR, kde ich hneď v pondelok ráno prijme podpredseda parlamentu Béla Bugár. V naplánovaných prezentáciách a prednáškach sa dozvedia o úlohách, postavení a aktivitách výborov Národnej rady SR, o pôsobnosti a úlohách legislatívy a aproximácie práva, ako aj o princípoch parlamentnej demokracie.

Súčasťou študijnej návštevy budú viaceré prehliadky, okrem priestorov parlamentu čaká delegáciu tiež návšteva hradu Devín či pamätníka druhej svetovej vojny na Slavíne. Okrem národnej rady sa dostanú na ministerstvo zahraničných vecí a mali by navštíviť aj sídlo Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Slovensko naposledy navštívil v decembri minulého roka prezident Vietnamu Nguyen Minh Triet. S našou hlavou štátu Ivanom Gašparovičom diskutovali najmä o zintenzívnení spolupráce, ako aj o otázkach občianskych a ľudských práv. Rok predtým otvoril expremiér Robert Fico otvoril v Hanoji slovenské veľvyslanectvo. Kritizoval, že vláda Mikuláša Dzurindu podľa neho vyslovene z politických a ideologických dôvodov predchádzajúce veľvyslanectvo zrušila.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM