Eva Viestová Regióny

Tretí stupeň nebezpečenstva: Okresom sa môže prehnať vietor s rýchlosťou 144 km/h!

V okrese Revúca sa ojedinele, najmä v dolinách na južných svahoch pohorí očakáva výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 33 - 40 m/s. Tretí, najvyšší stupeň je na území nášho okresu vyhlásený aktuálne až do 17,00hod.

„Táto rýchlosť vetra predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoká. Pravdepodobnosť výskytu mimoriadnych škôd a ohrozenia ľudských životov je veľmi vysoká“, informujú meteorológovia zo SHMÚ.

V Revúcej je situácia momentálne pokojná. Vo štvrtok večer síce spolu so silným vetrom trochu snežilo, no nevytvorila sa žiadna snehová pokrývka. Stále je mimoriadne veterno, ale keďže nie je sneh, situácia na cestách je úplne pokojná.

Podľa našich informácií, hasiči v našom okrese zasahovali od včerajšieho večera, keď bol vyhlásený tretí stupeň dvakrát a to dnes nadránom v Tornali – kvôli spadnutému konáru na ceste na Hrádku včera o desiatej večer bol spadnutý strom.

Dopravné obmedzenia v okolí Revúcej

Pre zlé počasie uzavreli priechod Telgárt – Pusté Pole (Besník) v smere na Vernár, nakoľko je tu silný nárazový vietor a tvoria sa záveje. Pre poľadovicu, sneh a silný nárazový vietor sú uzavreté aj Donovaly pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov.

V nedeľu sa u nás poriadne ochladí

V okrese Revúca sa v nedeľu miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –19 °C. „Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch“, informujú meteorológovia. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý,ale môže spôsobiť poškodenie zdravia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM