Správy

Vietor a dážď narobili problémy: Hasiči pomáhali v desiatkach prípadov

Slovenskí hasiči v súvislosti s nepriaznivým daždivým počasím a poveternostnými podmienkami zasahovali už viac ako 40-krát.

Ilustračný obrázok k článku Vietor a dážď narobili problémy: Hasiči pomáhali v desiatkach prípadov
Zdroj: TASR

Ich pomoc potrebovali takmer vo všetkých krajoch, s výnimkou Trenčianskeho a Banskobystrického kraja. TASR informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Najviac práce mali doteraz v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji. „Vo všetkých spomínaných krajoch išlo predovšetkým o spadnuté stromy na cestné komunikácie a zaparkované vozidlá, v niekoľkých prípadoch hasiči odstraňovali strhnuté plechové strechy,“ priblížila Farkasová.

V Bratislavskom kraji zasahovali hasiči osemkrát, a to v hlavnom meste. Sedem výjazdov mali v Žilinskom kraji, zhodne po šesť výjazdov mali na východe v Prešovskom a Košickom kraji. Zatiaľ po päť výjazdov zaznamenali v Trnavskom a Nitrianskom kraji. „Predpokladá sa, že výjazdy k podobným udalostiam budú ešte pribúdať,“ dodala Farkasová.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom facebookovom profile informuje, že cez východné Slovensko smerom na juhovýchod veľmi rýchlo prechádza nevýrazná línia prehánok. Tá však so sebou prináša nárazy vetra cez 70, miestami až 90 km/h. „Silnejšie nárazy vetra sa vo výraznom severozápadnom prúdení môžu najmä pri prehánkach či búrkach vyskytnúť aj neskôr cez deň,“ upozorňuje SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM