Kultúra

Víkend môžete stráviť v kine: Na plátnach pribudol slovenský film i komediálny horor

V programe slovenských kín pribudli tento týždeň dve filmové novinky. V ponuke je nový slovenský film, ktorým chce osloviť nielen mladé publikum režisér úspešného dokumentu Rytmus - sídliskový sen, a tiež komediálny horor.

Ilustračný obrázok k článku Víkend môžete stráviť v kine: Na plátnach pribudol slovenský film i komediálny horor
Zdroj: pixabay

Kto je ďalší? je názov prvého hraného filmu slovenského režiséra a scenáristu Mira Drobného. Po animovanom projekt Ovce.sk a dokumente venovanom známemu slovenskému raperovi prichádza s titulom inšpirovaným skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti. Film otvára príbeh zobrazujúci veľmi aktuálnu tému – kyberšikanu.

Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje slovenská raperka Aless Caparelli, ktorá vo filme čelí tomuto problému a bojuje proti šikane. Šnúru koncertov končí Aless predstavením vo svojom rodnom meste. Do hľadiska sa posadia učitelia a spolužiaci, ktorí ju pred pár rokmi dohnali až k pokusu o samovraždu. Po tejto tragédii začala písať texty a spievať. Rozhodla sa, že raz sa vráti a všetko im povie priamo do očí. Televízny štáb zapína kamery a zachytáva Alessin posledný boj so šikanou.

Extrémny fenomén „rooftopping“ predstavia v druhom príbehu dvaja najznámejší rooftopperi na svete Oleg (Vitalij Raskalov) a Vadim (Vadim Makhorov). S kamerami na hlavách a bez akéhokoľvek istenia protizákonne zdolávajú jednu výškovú budovu za druhou po celom svete. Ich slávu zatieňuje iba krásna Angela (Angela Nikolau). Rozhodnú sa, že na výstup v areáli atómovej elektrárni priberú aj ju. Aby získali najkrajší záber s najväčším počtom lajkov riskujú svoje životy.

Tretí príbeh zaostruje na tému sexuálneho zneužívania. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia americký herec Brian Caspe a mladá Američanka Anita Sonnberger, ktorá hrá dievča dotlačené do bezvýchodiskovej situácie s rozhodnutím prehovoriť. I keď, nie tak úplne. Začne rozprávať svoj príbeh sexuálneho vydierania bez toho, aby vyslovila čo i len jedno slovo. Bude to stačiť na jej záchranu?

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Pod názvom Nevesta na zabitie prichádza do kín komediálny horor Ready or Not od režisérskeho tandemu Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Mladá nevesta má ženícha z bohatej, ale trošku čudáckej rodiny. Tá svoje bohatstvo získala vymýšľaním a predajom stolných hier. Rodina ctí dlhoročnú, no veľmi zvláštnu svadobnú tradíciu.

Každý nový člen si musí zahrať náhodne vyžrebovanú hru, ktorú však nakoniec nemusí ani prežiť. V hlavných úlohách Samara Weaving, Andie MacDowell, Mark O'Brien, Adam Brody, Henry Czerny, Nicky Guadagni, Melanie Scrofano, John Ralston.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM