Kultúra

Víkend v spoločnosti filmu: TOTO je prehľad noviniek na plátnach slovenských kín

Radi by ste si poriadne oddýchli? Skúste si pozrieť, ktoré filmové novinky si môžete pozrieť v slovenských kinách.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v spoločnosti filmu: TOTO je prehľad noviniek na plátnach slovenských kín
Zdroj: pixabay

Temný triler, v ktorom drsná bojovníčka za spravodlivosť musí zastaviť nebezpečnú teroristickú skupinu, francúzska novinka argentínskeho provokatéra Gaspara Noého, jedného z najkontrover­znejších režisérov súčasnosti, animovaná komédia o večne namosúrenom zelenom chlpáčovi, ponorkový triler v hlavnej úlohe s Gerardom Butlerom aj nový český film nakrútený na motívy knihy Marie Poledňákovej vstúpili tento týždeň do slovenskej kinodistribúcie.

Lisbeth Salanderová, kultová postava slávnej knižnej série Milénium Stiega Larssona sa vracia na plátna ako Dievča v pavúčej sieti v prvej adaptácii nedávno vydaného úspešného krimibestselleru Davida Lagercrantza. Držiteľka Zlatého Glóbusu Claire Foy, hviezda seriálu The Crown hrá svojráznu ochrankyňu práv v réžii Fede Alvareza. Drsná bojovníčka za spravodlivosť musí tentoraz zastaviť nebezpečnú teroristickú skupinu zvanú Pavúci. V temnom trileri sa Lisbeth spolu s novinárom Mikaelom Blomkvistom zamotáva do siete plnej klamstiev, kyberzločincov a korupcie. Jej najväčším súperom však bude vlastná minulosť.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

V kinách je aj francúzska novinka argentínskeho provokatéra Gaspara Noého Climax. Jeden z najkontrover­znejších režisérov súčasnosti v jeho najnovšej snímke sleduje skupinu dvadsiatich tanečníkov, ktorých čaká trojdňové skúšanie v starej škole uprostred lesa. Tu urobia jednu poslednú párty s veľkou misou sangrie. Atmosféra rýchlo naberá na obrátkach, zjavne sú omámení drogami, hoci nevedia, kto alebo kedy im drogy dal. Netreba veľa a ich stav vyvrcholí neurózami a psychózami, ktoré len znásobuje elektrizujúci rytmus hudby. Kým niektorí z nich sa vznášajú, iní prepadajú do pekiel.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Vianočnú tematiku prinesie do kín animovaná komédia Grinch o večne namosúrenom zelenom chlpáčovi, ktorí Vianoce nemá rád. Celkom mu vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam chodí na nákupmi, žijú nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú, čím sa viac blíži Štedrý deň, nadšenejší a dychtivejší. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Hunter Killer: Neviditeľný zabijak je názov filmu, s ktorým sa do kín vracia žáner ponorkových trilerov plných akcie, osobných drám a napätia. V hlavnej úlohe akčnej snímky sa v réžii Donovana Marscha predstaví Gerard Butler. Ďalej hrajú Gary Oldman, Common a v jednej z posledných postáv už nebohý švédsky herec Michael Nyqvist.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 8. novembra je v kinách aj nový český film nakrútený na motívy knihy Marie Poledňákovej Ten, kto ťa miloval. Detektívku pre celú rodinu nakrútil režisér a scenárista Jan Pachl (Gangster Ka, Gangster Ka: Afričan). V komediálne ladenom príbehu zasadenom do prostredia predvianočného zhonu známeho kúpeľného mesta účinkujú Pavel Řezníček, Soňa Norisová, Václav Postránecký, Lívia Bielovič, Hynek Čermák, Lukáš Vaculík či Eva Holubová.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM