Kultúra

Víkend v spoločnosti filmu: V slovenských kinách pristálo 5 filmových noviniek

Horúci týždeň priniesol do kín päť filmových noviniek. V ponuke je akčná sci-fi komédia, klasická kreslená animácia s bonusom v podobe krátkeho slovenského animáku, letný tínedžerský film aj bláznivá a nekorektná komédia so Salmou Hayek a Alecom Baldwinom v hlavných úlohách.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v spoločnosti filmu: V slovenských kinách pristálo 5 filmových noviniek
Zdroj: pixabay

Film Uzly a pomaranče (r. Ivan Pokorný) je adaptáciou románu úspešnej českej autorky Ivy Procházkovej, ktorá sama adaptovala svoj text do filmového scenára. Príbeh detí pomaly sa približujúcich k hranici dospelosti je citlivým obrazom života dnešných mladých ľudí, ktorí sú neraz priskoro konfrontovaní s tvrdou realitou života dospelých. Film rozpráva o 14-ročnom Darkovi, ktorý po smrti svojej matky žije s otcom a mentálne postihnutou sestrou v malej dedinke na česko-nemecko-poľskom pomedzí. Ťažká ekonomická i rodinná situácia mu skrížila mnohé plány a na jeho pleciach je omnoho viac povinností, ako je bežné pre jeho vrstovníkov. Do života mu však vstupuje prvá láska k nemeckému dievčaťu Hanne a kone, ktoré sú pre neho prísľubom slobody a dobrodružstva a pre ťažko skúšanú rodinu nádejou na nový začiatok.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

V kinách je aj francúzsky animovaný film Veľký zlý lišiak a iné príhody (r. Patrick Imbert, Benjamin Renner). Malí i veľkí diváci si klasickú kreslenú animáciu môžu vychutnať so slovenským dabingom aj s bonusom v podobe krátkeho animovaného predfilmu režiséra Martina Smatanu Šarkan. Ten vznikol v česko-slovensko-poľskej koprodukcii a celosvetovú premiéru mal na poslednom ročníku festivalu Berlinale. Medzičasom získal už aj cenu Tricks for Kids Award na festivale animovaného filmu v Stuttgarte a Cenu divákov na MFFK Febiofest.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Salma Hayek a Alec Baldwin sú rodičia pod parou v bláznivej a nekorektnej komédii Rodičia na ťahu (r. Fred Wolf). Prináša príbeh o manželoch a rodičoch, ktorí sa z času na času ocitnú pod obraz boží. Navyše zistia, že sú úplne bez peňazí. Zachovávajú si však noblesu aj súdržnosť a vymýšľajú, ako sa z problémov dostať. Bohužiaľ si k tomu dajú pohárik, rozhodnú sa potajomky prenajať susedov dom a potom už nestíhajú počítať katastrofy, ktoré tým spustia.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 13. júna je v kinodistribúcii aj akčná sci-fi komédia Muži v čiernom: Globálna hrozba (r. F. Gary Gray). Pokračovanie úspešnej série potvrdí, že MIB sú späť. Muži v čiernom odnepamäti chránia našu Zem pred vesmírnou háveďou. V novom dobrodružstve však stoja proti hrozbe, s akou sa ešte nestretli – zradcovi v ich vlastných radoch. Hrajú Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson, Rebecca Ferguson, Emma Thompson.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM