Krimi

Viliam Mišenka je na úteku: Najvyšší súd poskytne súčinnosť pri jeho dolapení

Najvyšší súd (NS) SR je pripravený poskytnúť polícii a Špecializovanému trestnému súdu maximálnu súčinnosť pri dodávaní Viliama Mišenku do výkonu trestu. V piatok to uviedla hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

Ilustračný obrázok k článku Viliam Mišenka je na úteku: Najvyšší súd poskytne súčinnosť pri jeho dolapení
Zdroj: TASR

„K dnešnému dňu však v tejto súvislosti neevidujeme v predmetnej veci žiadnu oficiálnu písomnú žiadosť,“ vysvetlila hovorkyňa NS. „Najvyšší súd SR je pripravený poskytnúť akékoľvek relevantné a potrebné informácie k urýchleniu procesu vydávania európskeho zatýkacieho rozkazu,“ doplnila.

V marci senát Najvyššieho súdu odsúdil Mišenku na 23-ročný trest odňatia slobody v kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont v lete 2009. Pri výbuchu zahynula jedna osoba a ďalšie utrpeli vážne a ľahšie poranenia. Rozsudok si Mišenka neprišiel na Najvyšší súd vypočuť. Polícia následne oznámila, že je opätovne na úteku a pátra po ňom.

Polícia po Mišenkovi pátra po druhý raz. Na úteku už raz bol, v roku 2013 ho vypátrali vo Venezuele a eskortovali na Slovensko, kde strávil takmer dva roky vo väzbe. Súd ho zbavil obvinení a prepustil na slobodu.

Do výkonu trestu nenastúpil ani Dávid Brtva, ktorého 28. marca odsúdil Najvyšší súd SR na deväťročný trest odňatia slobody v kauze tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest. Polícia po ňom vyhlásila pátranie 5. apríla. Najnovšie je podľa Denníka N na úteku i Róbert Okoličány, ktorého odsúdil Najvyšší súd v stredu (11.4.) na doživotie za viacero vrážd, zosnovanie zločineckej skupiny a iné závažné trestné činy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM