Futbal

ViOn sa chce najmä zachrániť: Klub však napriek tomu poškuľuje aj po prvej šestke

Účastník najvyššej slovenskej súťaže FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble priviedol pred sezónou desiatich nových futbalistov, zatiaľ čo pustil deviatich. V kádri desiateho tímu minulého fortunaligového ročníka tak nastala výrazný pohyb oboma smermi.

Ilustračný obrázok k článku ViOn sa chce najmä zachrániť: Klub však napriek tomu poškuľuje aj po prvej šestke
Zdroj: TASR

Letná príprava bola podľa plánu, trvala 4 až 5 týždňov. Počas leta došlo k značnej obmene kádra, mužstvo sme doplnili o hráčov zvučných mien. Sám som zvedavý, ako to všetko vypáli v tejto sezóne. Všetci chcú hrať za ViOn. Cieľ je u nás ako vždy záchrana, uvidíme však podľa vývoja súťaže, či sa nebude dať pobiť aj o prvú šestku. Dôležité budú pre nás najmä domáce stretnutia, vieme, že súperi k nám nechodia s nadšením. Pochopiteľne, chceme priviezť body aj z ihrísk súperov. V príprave sme odohrali kvalitné stretnutia s ligovými mužstvami z Česka či Poľska. Ako úspešnú hodnotíme spoluprácu s brazílskym klubom San Bernardo, odkiaľ k nám vlani prišli Ewerton a Matheus de Oliveira, ktorí sa postupne prepracovali do mužstva. Do novej sezóny sme angažovali Renana De Oliveiru a Roberta Baggia Da Costu. Ide o mladých hráčov vo veku 19 a 21 rokov,“ povedal predseda predstavenstva klubu Martin Ondrejka.

Veľa odchodov i príchodov

V FC ViOn sa chystali od 15. júna. „Všetko, čo sme si naplánovali, to sme aj splnili. Počas leta bolo veľa odchodov, ale aj príchodov. Cieľ je záchrana, no poškuľujeme aj po vyšších priečkach. Nechcem byť veľkohubý, ako po mojom príchode na jeseň, keď sme začali skvele a už som sa videl v pohárovej Európe. Verím, že budeme predvádzať solídny futbal, ktorý pritiahne čo najviac fanúšikov do hľadiska. Pán majiteľ aj spolumajiteľ urobili maximum, aby bol divák spokojný. Môžem za celé mužstvo sľúbiť, že budeme pracovať na sto percent,“ uviedol tréner Juraj Jarábek.

Skúsený obranca Martin Dobrotka sa stal novým kapitánom tímu. „Za kabínu môžem povedať, že všetci sa tešíme na novú sezónu. Je vždy lepšie hrať súťažné stretnutia, ako drieť v príprave. Hneď na začiatok máme najťažších súperov, ale napriek tomu chceme uspieť,“ dodal Dobrotka.

FC ViOn odohral v príprave deväť stretnutí s bilanciou 3–3–3 pri skóre 13:12. Strelecky sa najviac darilo Renanovi De Oliveirovi, ktorý sa presadil päťkrát.

Káder FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble

-brankári: Pavel Kováč, Jozef Novota
-obrancovia: Martin Chren, Martin Dobrotka, Miloš Nikolič, Adam Jamrich, Lukáš Jančura, Denis Horník, Timotej Záhumenský
-stredopoliari: Peter Orávik, Cleber Nascimento, Erik Ujlaky, Karol Karlík, Damián Bariš, Ewerton Paixao, Matheus De Oliveira, Baggio Da Costa
- útočníci: Róbert Gešnábel, Ľubomír Urgela, Renan De Oliveira, Peter Sládek

Príchody: Martin Dobrotka (FK Baník Sokolov), Miloš Nikolič (1. FK Príbram), Denis Horník (FC Spartak Trnava), Cleber Nascimento (Slovan Bratislava), Peter Sládek (Podbeskidzie Bialsko–Biala), Ľubomír Urgela (MFK Karviná), Lukáš Jančura (1. FK Príbram), Renan De Oliveira (San Bernardo), Baggio Da Costa (San Bernardo)

Odchody: Martin Boszorád (FC ETO Györ), Samir Nurkovič (FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa), Martin Válovčan (FK Železiarne Podbrezová), Tihomir Kostadinov (MFK Ružomberok), Dominik Holec (MŠK Žilina), Miroslav Pastva, Milovan Kapor, Ondrej Machuča (Slovan Liberec), Privat Yao (FC Spartak Trnava)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM