Hokej

Višňovský zvažuje, že zostane v Slovane, Sekera sa vracia do zámoria

Nedeľňajšia dohoda Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) s vedením zámorskej hokejovej ligy prinesie "exodus" množstva opôr klubov z Európy späť za veľkú mláku.

Ilustračný obrázok k článku Višňovský zvažuje, že zostane v Slovane, Sekera sa vracia do zámoria
Foto: Marián Haršáni

Na novú kolektívnu zmluvu „doplatil“ aj jediný slovenský zástupca v KHL Slovan Bratislava, ktorý sa musí rozlúčiť s Andrejom Sekerom a pravdepodobne aj s druhým elitným obrancom Ľubomírom Višňovským.

Obaja hráči tak odohrali zrejme posledný duel v belasom drese v nedeľu proti Metallurgu Magnitogorsk, i keď u Višňovského to ešte nemusí byť definitíva. „Dostal som od vedenia Slovana ponuku na zmluvu do konca sezóny. Zvažujem, že by som ju prijal. Viac menej som rozhodnutý, že tu zostanem, ešte sa o tom porozprávam s rodinkou,“ vyšiel po zápase s prekvapujúcou novinkou skúsený zadák, ktorý je v NHL kmeňovým hráčom New Yorku Islanders. „Ponuka od Slovana zahrňuje aj nejaké platové navýšenie. Ale o peniaze tu nejde, ide o to, aby sme sa dostali do play off. Musím to však ešte prekonzultovať s mojím agentom,“ pokračoval.

S „ostrovanmi“ má Višňovský platný kontrakt, ktorý mu vyprší v lete 2013. „Už keď som sa v auguste prišiel pozrieť na chalanov v Slovane, tak som si povedal, že tu by som chcel hrať. Je tu výborný kolektív a to spojenie hráči-fanúšikovia je výborné. Nejako som sa zžil s týmto tímom a rozmýšľam, že by som to tu dobojoval. Jediné, čo tomu bráni, je súhlas Islanders. Určite by som nechcel urobiť niečo za ich chrbtom, keďže je to môj zamestnávateľ,“ vyslovil sa populárny „Višňa“. Za Slovanom by mu bolo veľmi ľúto: „Strávil som tu krásne mesiace. Keď nám dnes po zápase celý štadión aplaudoval, mal som slzu na krajíčku.“

Sekera sa vracia do známeho prostredia v Buffale, ktorého dres si oblečie už v siedmej sezóne. „Hneď po zápase si balím veci, odchádzam na hotel, potom sa ešte na chvíľu zastavím domov a v utorok letím do Ameriky,“ prezradil 26-ročný bek, ktorý posledné dni na diaľku bedlivo sledoval rokovania za oceánom. „Dnes po obede mi prišiel od NHLPA mail, v ktorom informovali, že sa pokúsia dať do 48 hodín zmluvu na papier. Dohodu však musíme najprv odhlasovať my hráči. Keď sa tak stane, budeme mať tri dni na to, aby sme sa dostavili do tréningových kempov.“

Na rozlúčkový zápas bude mať Sekera len samé príjemné spomienky. „Chcel som si duel s Magnitogorskom najmä užiť. Túžil som, aby sme sa spolu s Višňom rozlúčili výhrou, to sa nám aj podarilo. Som vďačný chalanom a aj vedeniu Slovana, že mi tu dovolili hrať. Nemôžem na Slovan povedať jediné krivé slovo. Utvorila sa tu super partia,“ dodal Sekera, ktorému spolu s Višňovským pripravili diváci v Slovnaft Aréne „standing ovation“. „Fanúšikovia boli nenormálni. Budú mi chýbať. Verím však, že aj po našich odchodoch budú naďalej podporovať mužstvo, chalani to budú potrebovať,“ doplnil.

Slovan, ktorý v závere základnej časti urputne bojuje o účasť v play off KHL, sa tak v zostávajúcich 12 zápasoch bude musieť pravdepodobne zaobísť bez dvojice defenzívnych opôr. Tréner Rostislav Čada verí, že aspoň Višňovský sa napokon rozhodne v belasom drese zotrvať. „Verím, že aktivita a záujem Ľuba Višňovského zostať v Slovane sa podarí vyriešiť v náš prospech,“ uviedol český kouč.

Višňovský chce zostať v Slovane
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM