Správy

VIZUALIZÁCIE: Takouto premenou má prejsť okolie železničnej a autobusovej stanice vo Zvolene

Približne 1,9 milióna eur získalo mesto Zvolen z eurofondov na revitalizáciu okolia železničnej a autobusovej stanice, ktoré spolu susedia. Ako má tento priestor vyzerať po rekonštrukcii?

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Takouto premenou má prejsť okolie železničnej a autobusovej stanice vo Zvolene
4
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Vo štvrtok sme vás informovali o veľkej revitalizácii priestoru medzi parkom Višňovského, hlavnou železničnou stanicou a kruhovou križovatkou pri pošte. Podľa informácii z mestského úradu sa za 1,9 milióna eur, ktoré získalo mesto Zvolen z eurofondov, kompletne vymenia povrchy ciest a chodníkov, nástupiská MHD, zavedie sa nový systém parkovania, upraví a obmení sa zeleň.

Nové budú aj lavičky, stĺpy verejného osvetlenia, turistický smerovník či pomník s bustou Pavla Višňovského. Mesto podľa primátorky Lenky Balkovičovej pripravuje na revitalizáciu verejné obstarávanie, pričom so stavbou chce začať na budúci rok a práce odhaduje ukončiť do 20 mesiacov. Navyše, v najbližších rokoch má podľa informácií železníc prejsť rekonštrukciou aj samotná staničná budova.

Pozrite si v priloženej fotogalérii vizualizácie, ako má tento priestor vyzerať po veľkej premene!

OBRAZOM: Vizualizácie veľkej revitalizácie predstaničného priestoru vo Zvolene
4
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM