Marek Vatraľ Správy Futbal

VIZUALIZÁCIE trenčianskeho štadióna: Kedy začne rásť nová aréna? FOTO

Cieľom klubu AS Trenčín sú podľa generálneho manažéra štyri hviezdičky v rámci hodnotenia štadiónov UEFA. Pozrite, ako má vyzerať štadión.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE trenčianskeho štadióna: Kedy začne rásť nová aréna? FOTO
3
Galéria
Zdroj: AS Trenčín

Futbalový klub AS Trenčín na čele s generálnym riaditeľom klubu Róbertom Rybníčkom predstavil finálnu podobu futbalového štadióna v Trenčíne. Nová futbalová aréna by mala začať rásť už v najbližších mesiacoch. Informuje o tom oficiálna web stránka FK AS Trenčín.

Takmer trojhodinová diskusia s fanúšikmi sa uskutočnila v priestoroch Artkina Metro v pondelok večer.

„Našou ambíciou je, aby sme pri dolaďovaní zmlúv s generálnym dodávateľom stavby mali dokončenie novej hlavnej tribúny v septembri budúceho roka. V rámci procesu prípravy výstavby novej arény sme sa rozhodli pre odvážnejšiu verziu projektu, než bol pôvodne navrhnutý. V konečnej fáze bude drahší, ako sme pôvodne plánovali. Našim cieľom je, aby bol funkčný približne tridsať až päťdesiat rokov. Aj toto bol ďalší argument pri zmenách v projekte. Pred necelými štyrmi rokmi sme mali pripravenú štúdiu v celkovej hodnote arény asi dvanásť miliónov eur. Dnes by to bolo v prípade dokončenia približne dvadsať miliónov," uviedol generálny manažér klubu AS Trenčín Rybníček.

Ako ďalej na diskusii Rybníček uviedol, zatiaľ ešte nemajú vykryté financovanie na celý štadión a preto budú postupovať po častiach.

„Náklady na výstavbu hlavnej tribúny, kde bude kompletné zázemie pre tímy, delegované osoby, médiá a VIP priestory, sú zabezpečené. Veríme, že posun vo výstavbe a naša ambícia postaviť reprezentatívny štadión bude motivovať ľudí z regiónu, ktorí by nám mohli pomôcť dofinancovať celú výstavbu. V priebehu roka chceme spustiť novú tribúnu. Spoločne s využitím starej tribúny vytvoríme potrebné zázemie, aby sme sa mohli vrátiť do Trenčína. Počas tohto obdobia sa nám vykryštalizujú ďalšie možnosti financovania z klubových alebo iných zdrojov. Ďalším krokom by bolo dostavať tribúny za bránami. Kapacita sa upravuje na 9500 až 10 000 divákov. Viac v rámci tohto regiónu nemá význam. Podoba vnútorných priestorov a celá logistika štadióna vychádza zo skúseností pri budovaní arény v Dunajskej Strede,“ doplnil Rybníček.

Cieľom klubu sú podľa Rybníčka štyri hviezdičky v rámci hodnotenia štadiónov UEFA. Takáto ambícia však podľa neho mnohé veci predražuje.

„Ak by sme sa rozhodli ísť cestou skladacích tribún, štadión už mohol stáť. Nepriniesol by nám však možnosť hrať skupinovú fázu európskych pohárov doma. Aj preto sme sa rozhodli ísť dlhšou cestou, ktorá však kopíruje aj naše športové ambície. Práve preto potrebujeme štadión vyššej kategórie,“ dodal Rybníček.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Vizualizácia nového futbalového štadióna v Trenčíne
3
Galéria
Zdroj: AS Trenčín

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM