Monika Hanigovská Regióny

VIZUALIZÁCIE: V Trnave čoskoro pribudne nová spoločensko-oddychová zóna

Trnava sa čoskoro popýši novou spoločensko-oddychovou zónou. V pláne sú veľkorysé trávnaté plochy, nová zeleň i napríklad pitná fontána.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: V Trnave čoskoro pribudne nová spoločensko-oddychová zóna
Zdroj: Mesto Trnava

Mestský hradobný systém patrí k pýcham Trnavy. Mesto preto investuje prostriedky do obnovy jeho poškodených častí i úpravy jeho okolia. Okrem iného aktuálne pracuje na nasvietení hradieb pozdĺž Hlbokej ulice, ktoré ich podľa radnice esteticky pozdvihnú na ešte vyššiu úroveň.

Dostali možnosť vyjadriť sa

V roku 2014 sa uskutočnila rozsiahla rekonštrukcia, počas ktorej bol obnovený hradobný múr za hasičskou stanicou na Rybníkovej ulici. Práce trvali do marci minulého roka a zahŕňali i osadenie zábradlia umožňujúceho bezpečný pohyb po ochodzi.

„Počas júla 2015 bol tento priestor prvýkrát sprístupnený verejnosti, ktorá mala možnosť poprechádzať sa po ochodzi a obzrieť si hradby z novej perspektívy. Priamo na mieste mali návštevníci možnosť vyjadriť sa k navrhovaným zmenám priestoru pod opevnením, ktorý dostal názov Parčík Bela IV,“ uvádza mesto na svojom webe.

Štartuje realizácia parčíka

Realizácia parčíka sa začína práve v týchto dňoch. Úpravou prihradobného priestoru medzi Jerichovou a Hornopotočnou ulicou vznikne podľa radnice nová spoločensko – oddychová zóna, v ktorej Trnavčania nájdu veľkorysé trávnaté plochy a novú zeleň, lavičky i pitnú fontánu.

„Zaujímavosťou je, že zavlažovanie trávnika bude riešené prostredníctvom automatickej závlahy, ktorá nebude napojená na verejný vodovod, ale na studňu. Zazelenaná zóna prepojí dve spomínané ulice komunikáciou z andezitovej kocky, ktorá dodá priestoru historický nádych,“ uviedla radnica na svojej stránke.

Parčík Bela IV. podľa mesta poskytne návštevníkom nielen možnosť príjemného posedenia, ale aj priestor s unikátnou atmosférou, ktorý bude možné využívať na organizovanie komorných kultúrnych akcií pod holým nebom. Pokiaľ sa nevyskytnú nepredvídané okolnosti, práce by mali byť dokončené na jeseň tohto roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Chystaná novinka obrazom: Vizualizácia Parčíka Bela IV.
2
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM