Webnoviny - Svet

Vláda prerokuje situáciu v Trnavskom kraji

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA

TRNAVA 17. februára (WEBNOVINY) – Vláda Slovenskej republiky sa dnes na schôdzi v Holíči bude zaoberať sociálno-ekonomickou situáciou v Trnavskom kraji. Hlavným bodom rokovania bude analýza situácie okresov Skalica, Senica a mesta Holíč a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti.

Z návrhu uznesenia, ktorý predloží minister hospodárstva, vyplývajú úlohy rezortom financií, dopravy, životného prostredia, práce, kultúry a výstavby. Návrh sa zaoberá napríklad riešením sociálnych problémov rómskej národnostnej menšiny. Podľa analýzy je v meste Holíč nevyhnutné riešiť problémy marginalizovaných skupín obyvateľov, a to prostredníctvom vzdelávacích projektov pre najmladšiu rómsku populáciu či environmentálnych projektov, ale tiež otázku bývania Rómov, ktoré je vo veľmi zlom stave. Návrh hovorí aj o podpore rozvoja informačných technológií v okresoch Senica a Skalica, potrebe rozvoja cestovného o ruchu v meste Holíč a zabezpečení projektovej prípravy pre stavbu cesty I/51 v Holíči. V rámci finančných možností chce vláda podporovať projekty súvisiace s rozvojom environmentálnej infraštruktúry v oboch okresoch a tiež podporovať projekty v meste Holíč súvisiace so znižovaním emisií znečisťujúcich látok a s minimalizáciou nepriaznivých vplyvov na zmenu klímy. Na obnovu Domu remeselníkov – Fajansa by mal rezort kultúry vyčleniť prostriedky zo zdrojov grantového systému Obnovme si svoj dom, prípadne z iných zdrojov. Objekt sa nachádza v centre mesta, ide o dvojpodlažnú barokovo-klasicistickú stavbu, v ktorej sa vyrábala holíčska keramika – fajansa.

Na schôdzu vlády sú prizvaní aj niektorí primátori miest a starostovia obcí v okresoch Senica a Skalica, poslanci NR SR Renáta Zmajkovičová a Anton Bobrík a predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM