Webnoviny - Svet

Vlakové spojenie s Bruselom je stále prerušené

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP

BRUSEL 17. februára (WEBNOVINY) – Medzinárodné vlakové spojenie s Bruselom je prerušené aj tretí deň od pondelkovej zrážky vlakov vezúcich ľudí do práce. Miestne spojenia však obnovili. Spoločnosť Eurostar zrušila naplánované odchody vlakov premávajúcich medzi Bruselom a Londýnom. Obchodná pobočka spoločnosti Thalys tiež uviedla, že spojenie s Francúzskom, Nemeckom a Holandskom je stále prerušené.

Medzitým hovorca belgickej štátnej železničnej spoločnosti SNCB oznámil, že štrajk rušňovodičov vyhlásený v utorok sa v stredu skončil. „Dnes ráno neprebieha žiadny štrajk,“ povedal. Rušňovodiči začali štrajkovať na protest proti zlým pracovným podmienkam, ktoré boli podľa nich príčinou pondelkovej nehody dvoch vlakov na predmestí Bruselu.

Aj napriek tomu, že od tragickej zrážky vlakov uplynul dlhší čas, počet nájdených obetí stále nemusí byť konečný. Tlačovú agentúru AFP o tom ešte v utorok informovala hovorkyňa spoločnosti Infrabel, ktorá spravuje belgickú železničnú infraštruktúru. Podľa Fanny Charpentierovej zostáva „určitý počet“ osôb nezvestných a počet mŕtvych tak môže ešte stúpať. „Určitý počet ľudí, nevieme koľko, je od včera nezvestných,“ povedala pre AFP Charpentierová. Aktuálne správy hovoria o 18 obetiach. Približne 150 ľudí vyviazlo so zraneniami, pričom sa viacero z nich nachádza vo vážnom stave.

Tímy, ktoré prehľadávajú zničené súpravy, podľa nej stále nachádzajú časti tiel a identifikácia obetí bude pokračovať aj po odstránení vozňov z trate. Dodala, že práce na uvoľnení šesťkoľajovej trate sa začali v stredu, môžu však trvať až desať dní.

SITA/AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM