han Šport Ostatné športy

Vlhová trénuje v slovenských kopcoch: Lyže vymenila za tohto TÁTOŠA!

Maká aj počas karantény. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nesedí v týchto dňoch doma, ale trénuje a pripravuje sa na ďalšiu sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová trénuje v slovenských kopcoch: Lyže vymenila za tohto TÁTOŠA!
5
Galéria
Zdroj: instagram

Rodáčka z Liptova má za sebou fantastickú sezónu, ktorou sa definitívne zaradila medzi absolútnu svetovú špičku.

Tréning je základ

Samozrejme, že sa v nej chce udržať aj v nasledujúcom ročníku alpského lyžovania, tak sa aj počas pandémie koronavírusu pustila do tréningovej driny. Jej hlavná príprava sa zatiaľ odohrávala doma, či skôr na dvore, kde si rozložila hlavný tréningový stan. Už však zarezáva aj inde.

Hor sa do hôr

Petra je známa tým, že je talent azda na každý šport. Okrem lyžovania jej nerobí problém napríklad korčuľovanie, či si zahrá futbal. Rovnako je fanúšičkou cyklistiky a práve bicykel jej teraz robí v príprave spoločnosť. A k tomu aj kondičný tréner Šimon Klimčík, ktorý nad ňou má dohľad. „Skvelý tréning v krásnom prostredí s minimom ľudí, čo viac môžeme v týchto časoch chcieť,“ napísal Klimčík na instagrame a pridal aj fotku s Petrou.

Nestíha jej

Lyžiarka je špecialistka na „točivé“ disciplíny ako je slalom a obrovský slalom, no už sa pomaly udomácňuje aj v zjazde. A práve v ňom jej kondičný tréner nestíhal ani na bicykli. „V zjazdoch sa nezmenilo nič, opäť som nejako nestíhal. Každopádne "bajk“ je v príprave zjazdového lyžiara skvelý doplnok," píše ešte Vlhovej tréner na kondíciu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM