Jakub Forgács Ostatné športy

Vlhová získala ďalšiu medailu. Prevzala si ju z rúk ministra obrany Gajdoša, VIDEO a FOTO

Petra Vlhová sa šéfovi rezortu poďakovala nielen za ocenenie, ale aj za to, že môže súťažiť za Duklu a ministerstvo.

Zdroj: Dnes24.sk

Úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome Petra Vlhová si v pondelok prevzala z rúk ministra obrany Petra Gajdoša (SNS) pamätnú zlatú vojenskú medailu prvého stupňa. Pri tejto príležitosti jej osobne poďakoval za dosiahnuté úspechy a reprezentáciu Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica.

„Výsledky hovoria jednoznačne,“ zdôraznil Gajdoš s tým, že Vlhová dosiahla famózne úspechy. Súčasná majsterka sveta v zjazdovom lyžovaní je podľa neho dobrým príkladom pre mladých ľudí. „Peťa je jednoznačne typickým príkladom mladého človeka a vlastenca. To musím zdôrazniť. Cíti srdcom, myslí skutočne slovensky,“ doplnil minister.

Okrem medaily aj šek

Vlhová sa šéfovi rezortu poďakovala nielen za ocenenie, ale aj za to, že môže súťažiť za Duklu a ministerstvo. „V podstate aj vďaka vám som mohla podávať takéto výkony. Budem sa snažiť to zopakovať aj budúci rok,“ povedala.

„Sme naozaj hrdí, že máme vo svojich radoch takéhoto významného športovca. Petra Vlhová sa svojimi medailami zaradila medzi také legendy, ktoré v našom športovom stredisku Dukla Banská Bystrica vyrastali, ako je Jožo Pribilinec, Matej Tóth, Miško Martikán, Elena Kaliská či Nasťa Kuzminová,“ doplnil riaditeľ Dukly Roman Benčík. Vyjadril tiež nádej, že Vlhová bude aj naďalej dosahovať výborné výsledky a dosiahne ďalšie úspechy.

Minister obrany spolu s Vlhovou ocenil aj jej brata Borisa Vlhu, otca Igora Vlhu a trénera z Dukly VŠC Banská Bystrica Mateja Gemzu. Okrem medaily si Vlhová prevzala z rúk ministra aj šek v hodnote 7000 eur.

P. Vlhová si z rúk ministra obrany P. Gajdoša prevzala pamätnú zlatú medailu
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM