han Šport Ostatné športy

Vlhovej sa zmenil program: O zlato v slalome na svojej trati zabojuje už ZAJTRA!

Organizátori víkendových pretekov Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej sa v piatok rozhodli zmeniť program podujatia a vymenili poradie súťaží.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej sa zmenil program: O zlato v slalome na svojej trati zabojuje už ZAJTRA!
11
Galéria

Klasický slalom sa tak uskutoční už v sobotu a v nedeľu je na programe obrovský slalom. Dôvodom je predpoveď počasia na víkend, informovali organizátori.

Úvodné kolo sobotňajšieho slalomu je na programe od 9.30 h, druhé odštartuje o 12.30 h. Rovnaké časy zostali v platnosti aj pre obrovský slalom.

Je favoritka

Jednou z favoritiek na pódiové umiestnenia je domáca Petra Vlhová, ktorá bojuje aj o celkové prvenstvo v SP a malý glóbus v slalome. „V slalome sa cítim dobre, v obráku však nie najlepšie, takže sa snažím získať dobrý pocit. Pre nás je priorita slalom, ale v tréningu som išla aj obrák, aby som bola na lyžiach a získala istotu. V obráku sa necítim dobre ani na tréningu, takže sa v tom trochu trápim,“ uviedla po prvých tréningoch v Jasnej.

Vlhová môže cez víkend získať v obrovskom slalome a slalome maximálne 200 bodov, v celkovom poradí SP zaostáva za vedúcou Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou o 187 bodov: „Samozrejme, som teraz v takej pozícii, že musím útočiť, aby som sa vrátila na prvé miesto v celkovom hodnotení. Najmä sa budem snažiť podať dobrý výkon, dať zo seba maximum a neriešiť, či budem prvá, druhá, a či sa posuniem v hodnotení. Sústredím sa sama na seba a potom si to rozoberieme, koľká som a či mám ešte šancu.“

V poradí slalomu je na 1. mieste s náskokom 40 bodov pred Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zjazdovka v Jasnej pred Svetovým pohárom v lyžovaní
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM