Tomáš Batiz Šport Ostatné športy

Vlhovú nechcú na majstrovstvách sveta vystavovať tlaku, otec Igor: Môže nemusí!

Petra Vlhová pôjde na majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní v Aare s medailovými ambíciami, no najbližšie okolie na ňu nebude utvárať prehnaný tlak.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovú nechcú na majstrovstvách sveta vystavovať tlaku, otec Igor: Môže nemusí!
Zdroj: TASR

Členovia jej tímu zdôraznili v Maribore, že sezóna Svetového pohára sa zatiaľ vyvíja famózne a šampionát vnímajú skôr ako príležitosť než povinnosť.

Dvadsaťtriročná slovenská reprezentantka má už teraz na konte najúspešnejší ročník v kariére SP, čo do počtu víťazstiev, pódiových umiestnení i bodového zisku. Zásadne sa zlepšila v obrovskom slalome a časť tréningovej kapacity musí venovať aj paralelnému slalomu, ktorý má v seriáli rastúci význam.

„Progres je výsledok trojročnej tvrdej práce, nielen čo sa týka techniky, ale aj kondície, stravovania, mentality, všetkého. Musia zapadnúť všetky diely skladačky a keď sa to podarí, potom sme rýchli. V tejto sezóne sa zlepšila v každom ohľade, v ktorom sme chceli, v lete sme pracovali naozaj tvrdo. Nejazdíme rýchlostné disciplíny, ale súťažíme v slalome, ‚obráku‘ aj paralelnom slalome, ten je takisto náročný a špecifický na tréning. Veľa dní sme absolvovali prípravou naň,“ povedal tréner Livio Magoni.

Taliansky kouč ani otec a finančný manažér tímu Igor Vlha si do Švédska nenesú konkrétne výsledkové ciele. „Bude to ďalšia výzva. Treba sa však držať pri zemi, môže, nemusí. Jasné, všetci chceme, aby uspela, ale nič sa nestane, pokiaľ by sa to nepodarilo. Šnúra od začiatku sezóny bola neskutočná, máme vyše tisíc bodov. Lyžovanie je hore-dole, Peťa urobila veľký progres, takže žiadne sklamanie neprichádza do úvahy,“ dodal I. Vlha.

Piate miesto v sobotnom slalome bral Igor Vlha s nadhľadom, s akým sa na nadchádzajúci šampionát pozerá brat a manažér tímu Boris. Ten si viac považuje dlhodobé rezultáty: „V momentálnej situácii, v akej sme v ‚obráku‘ a slalome, ideme útočiť na medaily. Medaila by určite mala cveng, myslím si však, že hoci to sú majstrovstvá sveta, cennejšie je momentálne druhé miesto v celkovom poradí SP.“

Pozrite si fotogalériu zo Svetového pohára v Maribore aj s Petrou Vlhovou.

FOTO: Petra Vlhová na Svetovom pohári v Maribore
19
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM