Webnoviny - Svet

Vo Viedni zvíťazila prekážkarka Bobková-Cupáková

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA/AP VIEDEŇ 16. februára (WEBNOVINY) – Slovenská reprezentantka Miriam Bobková-Cupáková zvíťazila v utorok na medzinárodnom halovom atletickom mítingu vo Viedni v behu na 60 m prekážok časom 8,29 sekundy. Za vlastným najlepším tohtoročným slovenským výkonom zo sobotňajších pretekov v Budapešti zaostala o dve stotinky, od limitu na halový svetový šampionát ju tentoraz delilo 18 stotín.

„Žiaľ, vedľa mňa bežiaca Slovinka Tomičová zakopla na druhej prekážke a mňa to tiež rozhodilo. Zo všetkých síl som sa snažila ustáť to, čo sa mi aj podarilo. Lenže vyhodilo ma to z rytmu a s tým sa už nič nedalo urobiť. Nič sa nedeje, idem skúšať šťastie ďalej,“ uviedla 28-násobná slovenská rekordérka v behoch na 60 a 100 m prekážok. Viedenský míting bol pre Bobkovú-Cupákovú štvrtý v tohtoročnej halovej sezóne. Začala ju tiež vo Viedni (v rozbehu 8,33, finále nedokončila), potom skončila druhá v Prahe za 8,34 (v rozbehu 8,37) a rovnaké umiestnenie si vybojovala v maďarskej metropole časom 8,27 (v rozbehu 8,28).

Limit na halové MS v Dauhe je 8,11 sekundy, Bobkovej-Cupákovej osobný rekord a zároveň národné maximum z roku 2008 má hodnotu 8,04 sekundy. Uzávierka nominácie je 28. februára a na istotu štartu na HMS stačí dosiahnuť požadovaný výkon jedenkrát. Zo slovenských atlétov splnili limit zatiaľ iba trojskokani Dana Velďáková a Dmitrij Vaľukevič.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM