Jakub Forgács Správy Rôzne

Vo Zvolene bude mať pobočku Národné centrum zdravotníckych informácií

Pod Pustým hradom hľadajú administratívne priestory pre 22 zamestnancov. Na čo bude slúžiť nová pobočka v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene bude mať pobočku Národné centrum zdravotníckych informácií
15
Galéria
Foto: Nicole Regecová

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) so sídlom v Bratislave, plánuje zriadiť svoju pobočku vo Zvolene. V týchto dňoch zverejnilo obchodnú verejnú súťaž na prenájom administratívnych priestorov pre 22 zamestnancov.

„Podľa interného prieskumu vyšiel práve Zvolen ako najvhodnejšie miesto na zriadenie takejto pobočky, pretože sa rozprestiera na území stredného Slovenska,“ uviedla hovorkyňa NCZI Soňa Valášiková.

NCZI chce zefektívniť proces riešenia svojich zákonných kompetencií a byť tak dostupnejším miestom pre zdravotníckych pracovníkov i všetkých občanov SR v súvislosti so zavádzaním elektronického zdravotníctva na Slovensku. „NCZI chce takýmto spôsobom podporiť v zamestnanosti aj iné regióny Slovenska, ako iba hlavné mesto,“ zdôraznila.

V priestoroch pobočky NCZI vo Zvolene by mali byť na začiatku ľudia, ktorí budú zapojení do procesu prijímania žiadostí o vydanie elektronického preukazu zdravotníckeho pracovníka (ePZP), prípravy a tlače ePZP a následne ich distribúcie. NCZI sa zameria aj na rozšírenie pôsobenia pre oblasť podpory aplikácií, infraštruktúry a bezpečnosti v súvislosti s implementáciou elektronického zdravotníctva do praxe.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM