Rôzne

Vodiči by mali byť opatrní: Na cestách ich môže potrápiť poľadovica

Pokiaľ počas posledných pracovných dní plánujete sadnúť za volant, mali by ste zvýšiť opatrnosť. Meteorológovia totiž varujú pred poľadovicami.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči by mali byť opatrní: Na cestách ich môže potrápiť poľadovica
Zdroj: TASR

Vodiči by mali byť posledné dva pracovné dni na cestách opatrní. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred poľadovicou, komplikácie môže miestami spôsobiť aj hmla.

Poľadovica potrápi vodičov najmä doobeda. Momentálne si treba dať pozor na cestách II/581 Dubník – Nové Mesto nad Váhom, III/2530 Hodruša-Hámre – Žarnovica. Tiež na cestách II. triedy v oblasti Šamorína a cestách III. triedy v obvode Nová Baňa, píše Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk.

Hmla s dohľadnosťou na 100 metrov je v lokalitách Banská Štiavnica, Považská Bystrica, Čebovce, Veľký Krtíš, Púchov, Slovenské Kľačany, Bytča, Sverepec, Bánovce nad Bebravou a Čertovica.

Na ceste I/66 – Sedlo Besník je silný nárazový vietor, tvoria sa záveje,“ varujú cestári. So snehovými závejmi treba počítať aj na vozovkách v okolí Hruštína a Babína, na ceste III/584 Srdiečko – Bystrá je povinné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu, na horskom priechode Zbojská zase treba snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 tony. Horský priechod Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky.

Všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a cesty I., II., a III. triedy sú zjazdné.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM