Prokop Slováček Zo Slovenska

Vodiči, pozor: Na diaľniciach sa chystajú dopravné obmedzenia

Do septembra a niekde až do októbra treba rátať s čiastočnými uzáverami a krátkodobými dopravnými obmedzeniami na našich diaľniciach. Pozrite sa, kde všade si treba dávať obzvlášť pozor.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor: Na diaľniciach sa chystajú dopravné obmedzenia
Zdroj: Granvia Operation

R1 Pribina

Od 24. júla do 2. septembra sa budú na rýchlostnej ceste R1 PR1BINA v úseku od križovatky Nitra, západ (Lehota) po Tekovské Nemce (km 38,1 – km 84,0) postupne realizovať niekoľkokilometrové uzávierky jazdných pruhov. Aktuálne informácie motoristi nájdu na webstránke www.pr1bina.sk.

„Uzávierky budú prebiehať striedavo v oboch jazdných pruhoch ako i vo vetvách križovatiek vo večerných a nočných hodinách z dôvodu obnovy vodorovného dopravného značenia – akustické vodiace a prerušované čiary,“ povedal Robert Kišš zo spoločnosti Granvia Operation, ktorá daný cestný úsek spravuje.

Čítajte aj: Vodiči, zbystrite pozornosť: R1-tku čakajú viaceré veľké dopravné obmedzenia

Čiastočná uzávera D1 pred Zamarovcami

Čiastočnú uzáveru diaľnice D1 medzi križovatkami Trenčín a Nemšová si v nadchádzajúcich dňoch vyžiada oprava mostov nad riekami Váh a Sučianka. Informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová.

„Doprava bude v oboch etapách vedená v ľavom jazdnom páse v jednom voľnom jazdnom pruhu v smere na Trenčín a v pravom jazdnom páse v troch jazdných pruhoch – jeden v smere na Trenčín a dva v smere na Žilinu,“ informovala Michalová.

Uzávera ľavého jazdného pásu diaľnice D1 v úseku mostov v km 131,282 a 132,645 sa začala v sobotu 23. júla a potrvá do 10. októbra.

Opravy medzi Sencom a Trnavou

Počas letných víkendov budú opravovať povrch vozovky na diaľnici D1 medzi Sencom a Trnavou. Opravovať sa bude vždy v jednom jazdnom pruhu, pre premávku zostanú voľné dva pruhy. Doprava bude presmerovaná podľa postupu prác.

V termíne 29. júla až 31. júla sa bude opravovať ľavý jazdný pás v km 40,500 až 39,500 – vonkajší jazdný pruh. Od 5. augusta do 7. augusta budú práce prebiehať v ľavom jazdnom páse v km 39,500 až 38,500 – vonkajší jazdný pruh. Následne od 12. augusta do 15. augusta v pravom jazdnom páse v km 47,550 až 48,400 – vonkajší jazdný pruh. A potom od 19. augusta do 21. augusta to bude ľavý jazdný pás v km 34,500 až 34,000 – vonkajší jazdný pruh.

Všetky aktuálne informácie o obmedzeniach na diaľniciach a rýchlostných cestách možno nájsť aj prostredníctvom aplikácie Pomoc na diaľnici.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM