Správy Regióny

Vodné toky na východe Slovenska? Je tu dobrá správa!

Vodné toky na východe Slovenska sú ustálené alebo ich hladiny klesajú. Uviedol to hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák.

Ilustračný obrázok k článku Vodné toky na východe Slovenska? Je tu dobrá správa!
Foto: Lucia Palovičová / Zdroj: imeteo.sk

Spresnil, že v stredu (14. 8.) popoludní boli odvolané tretie stupne povodňovej aktivity na toku Ladnianka v Kapušanoch v okrese Prešov a na Studenom potoku v obci Rakovčík v okrese Svidník, a to s ponechaním druhých stupňov povodňovej aktivity.

„V obci Fintice v Prešovskom okrese stále pretrváva tretí stupeň povodňovej aktivity, kde došlo k zvýšeniu hladín na vodných tokoch v katastrálnom území obce, následne k vybreženiu toku Sekčov, zaliatiu komunikácie a ohrozeniu mosta,“ uviedol. Druhý stupeň povodňovej aktivity naďalej pretrváva v obci Lada v okrese Prešov a v Pavlovciach v okrese Vranov nad Topľou.

„Správca toku poskytol lomový kameň na stabilizáciu poškodených a odplavených brehov Medzianskeho potoka v intraviláne obce Pavlovce,“ dodali vodohospodári s tým, že po poklese vodnej hladiny zabezpečí aj postupné odstránenie nánosov a zátarás z prietočného profilu tokov.

V oblastiach Prešovského a Košického kraja pretrvávali od utorkového (13. 8.) večera zrážky, v stredu došlo pre dážď i k vybreženiu niekoľkých vodných tokov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Na priložených záberoch si môžete pozrieť, ako to včera vyzeralo v Kapušanoch.

FOTOGALÉRIA: V obci Kapušany musia čeliť veľkej vode!
5
Galéria
Foto: Lucia Palovičová / Zdroj: imeteo.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM