Rastislav Búgel Zo zahraničia

Vodopád aj protivzdušná obrana: Uniklo VIDEO údajného tajného sídla Vladimira Putina

Najnovšie video odhalilo zatiaľ najdetailnejšie zábery údajného utajovaného Putinovho sídla. Neďaleko vlastní komplex aj známy oligarcha Abramovič.

Ilustračný obrázok k článku Vodopád aj protivzdušná obrana: Uniklo VIDEO údajného tajného sídla Vladimira Putina
Zdroj: YouTube.com/Ходорковский LIVE

Predpokladá sa, že ruský prezident Vladimir Putin vlastní utajovanú prísne stráženú rezidenciu neďaleko hraníc s Fínskom. Na základe zistení novinárov z investigatívneho centra Dossier o tom informoval server The Moscow Times.

Sídlo sa nachádza v Karélii na severozápade Ruska iba 30 kilometrov od Fínska.

Vlastný vodopád aj heliporty

Prísne strážené sídlo tvoria tri moderné budovy. Podľa dokumentov, ktoré získali novinári, majú meno rybárska chata, stodola a záhradný dom. Nachádzajú sa tam aj dve pristávacie plochy pre helikoptéry.

Jeho súčasťou má byť aj niekoľko mól pre jachty, farma na pstruhy a farma na produkciu hovädzieho mäsa. Zábery z dronu odhaľujú, že súčasťou pozemku je aj štvormetrový vodopád Marjalachti, ktorý sa nachádza v národnom parku v blízkosti Ladožského jazera.

Najdetailnejšie video

Zábery, ktoré boli zverejnené na platforme YouTube, majú byť doposiaľ najdetailnejšie. Ako informoval server Meduza.io, oficiálna plocha rezidencie má byť približne kilometer štvorcový, no spolu s lesmi a vodnou plochou môže ísť až o štyri kilometre štvorcové.

Na pozemku sa má údajne nachádzať aj systém protivzdušnej obrany Pancir.

Podľa miestnych obyvateľov Putin navštevuje toto sídlo aspoň raz ročne. Jeho výstavba sa mala začať pred desiatimi rokmi.

Podľa dokumentov má byť ako vlastník nehnuteľnosti zapísaný oligarcha a Putinov priateľ Jurij Kovalčuk. Iba štyri kilometre od tohto sídla vlastní hotel s kúpeľmi, reštauráciou, heliportom a mólom ďalší známy oligarcha Roman Abramovič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM