Zo Slovenska

Vojak v zálohe pomáhal v boji s pandémiou: Covidu nakoniec podľahol aj on sám

Nitriansky vojak odoberal vzorky aj počas plošného testovania. V novom roku svoj boj s koronavírusom prehral.

Ilustračný obrázok k článku Vojak v zálohe pomáhal v boji s pandémiou: Covidu nakoniec podľahol aj on sám
Zdroj: TASR/AP

Smutnú správu začiatkom roka zverejnili Ozbrojené sily SR na sociálnej sieti. 1. januára prehral svoj boj vojak v zálohe Jozef „Jou“ Horňák, ktorý obliekal uniformu v 12. mechani­zovanom prápore v Nitre.

„Po odchode do zálohy pracoval v nemocnici a pomáhal v boji s pandémiou ako len vedel. Aj počas celoplošného testovania odoberal vzorky v Nitre. Bohužiaľ covidu podľahol aj on sám,“ uvádzajú Ozbrojené sily SR.

Za Jozefom žiali aj nitrianska nemocnica, v ktorej pôsobil ako zdravotník. Chorobe podľahol po trojtýždňovom boji. Ostali po ňom manželka Erika a dcéra Ninka, pre ktoré jeho kolegovia z airsoftových tímov MFC team a SSK TABS organizujú spoločnú zbierku.

„Vyjadrujeme úprimnú sústrasť pozostalej rodine. Joe ďakujeme ti za tvoju službu a dobro, ktoré si rozdával,“ dodávajú Ozbrojené sily SR na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Jozef "Jou" Horňák Včera nás opustil náš bývalý kolega, ktorý obliekal uniformu 12.mpr v Nitre (na fotke v strede) Po...

Posted by Ozbrojené Sily SR on Saturday, January 2, 2021

S hlbokým zármutkom oznamujeme, že nás opustil náš kolega, kamarát, člen nášho klubu, Jozef Horňák (26. 4. 1973 - 1. 1....

Posted by Modelársky klub Zobor - Amavet klub 836 on Saturday, January 2, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM