Regióny

Voláte sa Michaela alebo Michal? Namierte si to do Michaloviec prekonať rekord!

Michalovia, Michaely, ale aj všetci milovníci zábavy sa stretnú opäť na pokuse v Michalovciach, aby prepísali zápis v Knihe slovenských rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Voláte sa Michaela alebo Michal? Namierte si to do Michaloviec prekonať rekord!
Zdroj: TASR

V stredu 28. septembra sa sústredia nositelia týchto mien v michalovskej Chemkostav aréne. Vlani to bolo na námestí v centre mesta.

Pre Michalov a Michaely zdarma

Mesto organizuje v tomto roku podujatie Michalovce Michalom a Michaelám v predvečer ich sviatku, teda 28. septembra, pri ktorom sa pokúsia aj o rekord.

"Podujatie sa uskutoční v Chemkostav Aréne a vstupné je 13 eur, avšak vstup pre Michalov a Michaely je zdarma, stačí ak si prídu s občianskym preukazom vyzdvihnúť lístok do Informačnej kancelárie mesta Michalovce,“ povedala pre spravodajský portál Michalovce24 hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Michalovce Michalom a Michaelám je podujatie, ktoré pripravuje Mesto Michalovce pre všetkých nositeľov mena Michal a Michaela.

Pokus o rekord

Jedinečnú príležitosť osláviť ich meniny v predvečer ich sviatku majú nie iba oslávenci, ale aj všetci ostatní na zaujímavom podujatí. V programe podľa informácii od radnice vystúpi skupina Desmod a známe zábavno-hudobné zoskupenie Drišľak. Moderovať bude jeden z oslávencov Michal Hudák.

Netradičná zostava ponúkne zábavu, muziku a podľa informácii od mestskej hovorkyne Michaloviec ešte niečo naviac.

"Spoločne sa pokúsime prekonať slovenský rekord v počte Michalov a Michael na jednom mieste a pre oslávencov je prichystaný pekný darček,“ prezradila Palečková.

Čítajte aj: Stoja za krásny výlet: 4 hrady v okolí Michaloviec, ktoré by mal spoznať každý

Hodnota minuloročného pokusu bola 180 účastníkov. Počas festivalu Fest dupľa v roku 2013 sa na michalovskom námestí zišlo až 413 nositeľov tohto mena. Pre zaujímavosť, v meste Michalovce bolo vlani evidovaných na matrike 1102 nositeľov mena Michal – Michaela.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM