Webnoviny - Svet

VOLEJBAL: Česko-Slovenský pohár pre DHL Ostrava

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA LEVICE 24. februára (WEBNOVINY/SVF) – Volejbalisti VK DHL Ostrava získali historicky prvý titul v Česko-Slovenskom pohári mužov. Vo finále v zaplnenej Mestskej športovej hale v Leviciach vyhrali nad víťazom Slovenského pohára VKP Bratislava 3:1. V drese víťazov sa z cennej trofeje tešia aj traja Slováci Juraj Zaťko, Marek Mikula a Peter Michalovič.

VKP Bratislava – VK DHL Ostrava 3:1 (-17, 14, –19, –20) 102 minút, rozhodovali: Porvazník, Krček. 1500 divákov.

Zostavy: VKP: Pělucha, Hollý, Kriško, Slezák, Vojkovič, Kubš, libero Kišš (Rehák) Ostrava: Kozák, Mikula, Michalovič, Kubala, Zaťko, Klapal, libero Václavík (Rodek)

Úvod vyšiel lepšie Ostrave. Hostia pri servise slovenského kapitána Zaťka viedli 3:0, lenže potom prišli dve chyby DHL a bolo vyrovnané 3:3. Trojbodový náskok však mala Ostrava o chvíľu opäť, keď ďalší Slovák v službách moravského tímu Marek Mikula dal eso (6:3). Ostrava potvrdila dobrý štart do zápasu, keď po chybe VKP na príjme viedla na prvom technickom oddychovom čase 8:4. „Policajti“ znížili náskok Moravanov na 10:8, ale keď vytĺkol ich bloky Mikula, ostravskí hráči viedli opäť o štyri body 13:9. Takýto odstup si udržali aj naďalej a približovali sa k zisku prvého setu. Pomáhali im k tomu aj časté chyby volejbalistov VKP na servise. V závere sa Zaťko a potom Klapal blysli peknými blokmi. Pri servise Zaťka sa dostali až k setbalu a hneď prvý po bloku Klapala využili a prvý set vyhrali 25:17.

Úvod druhého setu bol vyrovnaný. Prvý brejk mohli mať hostia, ale športovo sa priznali k teču a namiesto 3:5 bolo 4:4. VKP to akoby postavilo na koňa, pri podaní Vojkoviča získali päť bodov po sebe a zrazu viedli 9:4. Tréner Tomáš si zobral time-out a po ňom sa im podarilo znížiť na 7:9. Volejbalisti VKP však opäť odskočili na 13:9. Bratislavčanom sa v tejto fáze darilo a ich náskok narástol na 7 bodov – 19:12. Dominanciu domácich potvrdil parádnym esom Kriško a dostal VKP do vedenia 23:14. Hneď prvý setbal domáci využili a vyrovnali na 1:1. Pohodu z druhého setu si preniesli hráči VKP aj do tretieho a zdobil ich najmä výborný servis. Po ese nahrávača Hollého bolo 3:0. Potom však prišla séria chýb a o chvíľu to už bolo 6:4 pre Ostravu. Hostia sa upokojili a držali si niekoľkobodový náskok. Do dramatickej koncovky sa však už hráči VKP nedostali. Hostia vyhrali tretí set 25:19 a dostali sa do vedenia 2:1.

Štvrté dejstvo sa začalo podobne ako tretie a pri podaní Hollého bolo 3:0 pre VKP. Nasledoval oddychový čas hostí a prišla šesťbodová šnúra víťazov Českého pohára pri podaní Zaťka. Hráči DHL už nepustili VKP do vedenia. Bratislavčania ešte znížili na 16:18 a bojovali o návrat do zápasu. V koncovke však už nedokázali náskok Ostravy vymazať a z historicky prvého titulu v Česko-Slovenskom pohári mužov sa tešila Ostrava. Duel ukončil esom Slovák Mikula v ostravskom drese, ktorým zavŕšil víťazstvo v sete 25:20 a v zápase 3:1.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM