Webnoviny - Svet

VOLEJBAL:Francúzski hráči podporili trénera Blaina

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA, AP PARÍŽ 8. októbra (WEBNOVINY, AP) – Francúzski volejbaloví reprezentanti sa stotožňujú s rozhodnutím hlavného trénera Philippa Blaina, ktorý sa po konflikte v kabíne rozhodol poslať domov zo svetového šampionátu v Taliansku Earvina Ngapetha. „Podporujeme odvážne a správne rozhodnutie Philippa Blaina. Hráč sa na najvyššej úrovni zachoval neakceptovateľne,“ konštatuje sa v stanovisku francúzskeho tímu. Ngapeth inzultoval trénera po stretnutí skupinovej fázy zo začiatku októbra, v ktorom Francúzi zdolali Japoncov bez problémov 3:0 na sety.

Reprezentantom krajiny galského kohúta sa na šampionáte príliš nedarí, s určitosťou už neskončia lepšie než na konečnej 9. priečke. Národná federácia oznámila, že iniciuje vznik špeciálnej komisie, ktorá preskúma dôvody neuspokojivých výsledkov francúzskeho mužstva.

Pri podobnej situácii sa francúzski futbalisti počas svetového šampionátu v Juhoafrickej republike vzbúrili proti Raymondovi Domenechovi v súvislosti s vylúčením Nicolasa Anelku z kádra „Les Bleus“ pre hrubý disciplinárny prehrešok.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM