Rastislav Búgel Šport

Volejbalisti lídrom po základnej časti: Stali sa priamym účastníkom Final Four Slovenského pohára!

Nitrianski volejbalisti majú za sebou nesmierne úspešnú základnú časť najvyššej mužskej volejbalovej súťaže. Po jej poslednom kole sa stali lídrom tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti lídrom po základnej časti: Stali sa priamym účastníkom Final Four Slovenského pohára!
Foto: Monika Földešiová

Zverenci trénera Kardoša v poslednom kole hostili na domácej palubovke tím VK Prievidza. V prvom sete síce dokázali hostia uspieť, no to bolo z ich strany všetko. Práve po úvodnom dejstve sa Nitra rozbehla na plné obrátky. Súpera prekonala takmer vo všetkých činnostiach a po 98. minútach si tak pripísala posledné víťazstvo v základnej časti. V tej nadstavbovej tak zabojujú v skupine o 1. až 5. miesto a sú jedným z horúcich favoritov na zisk cenného kovu. Potvrdením vedúceho postavenia v základnej časti si navyše zabezpečili priamy postup do Final Four turnaja Slovenského pohára.

VK Bystrina SPU Nitra – VK Prievidza 3:1 (-18, 12, 22, 19)

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Padlo nám vhod, že sme prvý set prehrali, lebo sme si mysleli, že tento zápas sa dá vyhrať len na podaní. Rátali sme s tým že keďže Prievidza nemá čo stratiť, bude riskovať na servise. Aj doma proti Košiciam potvrdila, že môže byť veľmi nepríjmeným súperom, veľmi dobre blokuje, je veľmi organizovaná v obrane a určite bude mať jej výkon vzostupujúci charakter. Teší nás, aj keď sme stále unavení po príprave, že sme dokázali tento ťažký zápas vyhrať.“

Jaroslav Vlk, tréner Prievidze: „Hrali sme dnes o šancu hrať na Final four Slovenského pohára a potrebovali sme vyhrať za 3 body. Prvý set sme začali parádne, tak ako som si to predstavoval. Výborne sme servovali, blokovali a viac menej všetko nám vychádzalo. Od toho 2. setu sme nezachytili Malinovu sériu podaní, trápili sme sa na prihrávke, nedokázali sme zložiť lopty a mali sme málo agresívny útok. A to sa s nami viezlo až do konca zápasu, aj keď si myslím, že tam boli pekné pasáže. Náš nahrávač sa však strašne nabehal a smečiari si nevedeli v kľúčových situáciách poradiť tak, ako si poradili nitrianski smečiari.“

Zloženie skupiny o 1. až 5. miesto:

  • Spartak UJS VKP Komárno
  • TJ Spartak Myjava
  • VK Bystrina SPU Nitra
  • VK KDS Šport Košice
  • VK MIRAD PU Prešov

Foto: Monika Földešiová

VK Bystrina Nitra - VK Prievidza
13
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM