Webnoviny - Svet

Volejbalisti už v Konstanci, z autobusu rovno na tréning

WEBNOVINY.SK

Ilustračné fotoFoto: SITA/AP KONSTANCA 26. mája (WEBNOVINY) – Slovenskí volejbaloví reprezentanti si vo štvrtok museli privstať. Už pred 7.00 h nastupovali v Nitre, kde boli od minulého piatka na sústredení do autobusu, ktorý ich odviezol na viedenské letisko do Schwechatu. Po pol jedenástej nastúpili do lietadla, ktorého cieľovým miestom bola rumunská metropola Bukurešť. Po zhruba 90 minútach pokojného letu pristáli na medzinárodnom letisku Otopeni a nasledovala päťhodinová cesta autobusom do prístavného mesta na brehu Čierneho mora Konstance, kde ich v piatok a v sobotu čakajú úvodné dva zápasy 8. edície prestížnej Európskej ligy. „Let bol naozaj príjemný, mal som prekvapujúco veľa miesta aj na nohy. To sa mi veru často v lietadle nestáva,“ pochvaľoval si jednu z etáp takmer celodennej cesty 202 cm vysoký blokár Tomáš Kmeť. Spoločnosť v lietadle Slovákom robili aj volejbalistky Chorvátska, ktoré takisto cestovali na zápasy Európskej ligy proti Rumunkám.

Horšie to bolo potom v autobuse z Bukurešti do Konstance. Viac ako hodinu trvalo, kým sa autobus predral typickými mestskými zápchami na diaľničnú výpadovku. Vodič akoby tempomatom nastavil povolenú rýchlosť 90 km/h a nasledovala cesta nezáživnou rovinatou krajinou.

Nepríjemné prekvapenie, ktoré sa však nakoniec zmenilo na zábavu, zažili slovenskí volejbalisti na jednom z benzínových čerpadiel, kde sa zastavili na krátke občerstvenie. Kávu, ktorú si niektorí objednali, akoby pripravovali z morskej vody. Dostali nepožívateľnú tekutinu, ktorá kávu nepripomínala ani vôňou a tobôž chuťou. Keď ju reklamovali, dostali novú – s tou istou chuťou. „No oni si asi z nás robia srandu,“ zareagoval Emanuel Kohút, ktorý si v Taliansku v drese Latiny veru vychutnáva kávu s inou kvalitou.

Bolo už pol siedmej podvečer miestneho času, keď autobus zastal v Konstanci pred hotelom Oxford, kde bude výprava do nedele ubytovaná. Tréner Emanuel Zanini dal dvanástke hráčov 15 minút na ubytovanie a celá výprava sa už ponáhľala na riadne naplánovaný 90-minútový tréning. „V tej hale sme hrali aj vlani, poznáme to tam. Prvý zápas sme prehrali 0:3, v druhom sme dokázali obrátiť z 0:2 na konečných 3:2. Mohli by sme vyhrať aj teraz,“ spomenul si na vlaňajšie vystúpenie smečiar Martin Sopko st.

V nominácii slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie na prvé dva zápasy proti Rumunsku v Konstanci prišlo na poslednú chvíľu k jednej zmene. Kormidelník SR Emanuele Zanini musel zo zdravotných dôvodov vyškrtnúť blokára Júliusa Šaba (Padova/Tal.), ktorého nahradil Tibor Filo z nemeckého Rottenburgu. V piatok sa zápas začína o 17.00 SELČ, v sobotu je odveta naplánovaná už na 14.30 h.

Nominácia volejbalistov Slovenska na zápasy Európskej ligy v Konstanci s Rumunskom (27. – 28. mája): nahrávači: Juraj Zaťko (VfB Friedrichshafen/Nem­.), Tomáš Hollý (VKP Bratislava)

smečiari: Lukáš Diviš st. (Jastrzebie Wegiel/Poľ.), Martin Sopko st. (Delecta Bydgoszcz/Poľ.), Štefan Chrtiansky (Hypo Tirol Innsbruck/Rak.), Marek Mikula (DHL Ostrava/ČR), Róbert Hupka (Generali Haching/Nem.)

blokári: Emanuel Kohút (Latina/Tal.), Tomáš Kmeť (Generali Haching/Nem.), Tibor Filo (Rottenburg/Nem.)

univerzál: Peter Michalovič (DHL Ostrava/ČR)

libero: Roman Ondrušek (Dunkerque/Fr.)

SITA – od vyslaného redaktora Zdena Suchého

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM