Rastislav Búgel Šport

Volejbalisti zvládli posledný zápas roka na jednotku: Víťaznú sériu natiahli na deväť stretnutí!

Nitrianski volejbalisti v aktuálnej sezóne idú za svojim snom. Chuť prehry už neokúsili deväť zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti zvládli posledný zápas roka na jednotku: Víťaznú sériu natiahli na deväť stretnutí!
Foto: Monika Földešiová

Víkend patril pod Zoborom volejbalistom z tímu VK Bystrina SPU Nitra. V najvyššej slovenskej súťaži predvádzajú parádne výkony. Presvedčil sa o tom aj Svidník, ktorý počas posledného kola v roku 2015 zavítal do Mestskej športovej haly na Klokočine.

Nitrania boli jasne lepším celkom počas prvých dvoch setov (25:18 a 25:15). Následne prišlo menšie zaváhanie a zlepšenie hry súpera (18:25), no Nitra už dobre rozohraný zápas z rúk nepustila. V štvrtom sete sa natrápila, víťazstvo však ostalo pod Zoborom. Nitra tak natiahla víťaznú sériu už na deväť zápasov.

VK Bystrina SPU Nitra – VK Slávia Svidník 3:1 (18, 15, –18, 21)

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Prvé dva sety sme dominovali, ako keby bol Svidník stále na ceste. Potom nás trocha zatlačil a my hrali nezodpovedne. Našťastie sa nám to však nevypomstilo. Trápia nás trochu aj zdravotné problémy.“

Peter Tholt, tréner Svidníka: „Zo začiatku sme boli jednoznačne slabší, nevedeli sme sa dostať do hry. Takáto veľká hala sa v extralige málokedy vidí. V treťom sete sme začali bojovať a hrali sme dobrý volejbal. Vo štvrtom sete nám trochu ušiel začiatok, dotiahli sme to na 21:20. V závere sme však neboli dôrazní, nedodržali sme taktické pokyny a to nám chýbalo k tomu, aby sme mohli tento zápas dotiahnuť do tajbrejku.“

Foto: Monika Földešiová

FOTO: Volejbalisti zvládli posledný zápas roka na jednotku
13
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM