Správy

Voliči im nastavili zrkadlo: Bugár odstúpi z funkcie predsedu Mosta-Híd

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár odstúpi zo svojej funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Voliči im nastavili zrkadlo: Bugár odstúpi z funkcie predsedu Mosta-Híd
Zdroj: TASR
Ste spokojní s výsledkami parlamentných volieb?

nie

Povedal to na tlačovej konferencii po sčítaní viac ako 60 percent hlasov vo voľbách. Podľa svojich slov bude naďalej pomáhať strane, nechcel však povedať, kto by mal byť jeho nástupcom. „Je to vec vnútorných štruktúr,“ dodal s tým, že sa o tom bude hovoriť na sneme strany.

S politikou nekončí

Podpredseda Mosta-Híd Ábel Ravasz pripustil, že má ambíciu byť novým predsedom strany. „Každý podpredseda musí mať túto ambíciu, ale nie som jediný vhodný kandidát. Najdôležitejšie je, aby sme túto stranu postavili na nohy,“ reagoval pred novinármi.

Ravasz zároveň dodal, že vzdať svojej funkcie by sa mali všetci podpredsedovia. „Považujem to za prirodzené, že keď predseda ponúkne svoju pozíciu, tak ju ponúknu aj podpredsedovia,“ vyhlásil.

Bugár skonštatoval, že s politikou nekončí.

Opätovne uviedol, že bude okamžite telefonovať predsedovi SMK Józsefovi Menyhártovi v súvislosti s tým, „ako ďalej postupovať v zastupovaní záujmov menšín na Slovensku“.

„Výsledok je veľmi zlý, očakávali sme oveľa lepší,“ reagoval na predbežné výsledky volieb Bugár, ktorý po 30 rokoch končí ako poslanec parlamentu. „Veľa našich voličov na juhu volilo OĽaNO a predpokladám, že budú očakávať pomoc južným regiónom a zastupovanie ich menšinových práv,“ skonštatoval.

Bez útokov

Bugár však neočakáva žiadne zlepšenie v oblasti menšinových práv, je to podľa neho výzvou pre strany, ktoré sa do parlamentu dostanú. „Je možné, že splnomocnenca vlády pre menšiny ponúkne pán Matovič možno SMK,“ skonštatoval.

Líder OĽaNO Igor Matovič podľa neho v parlamente v minulosti nepodporil zákony týkajúce sa menšinových práv. Podľa šéfa strany viedol Most-Híd pozitívnu kampaň. „Vôbec sme na nikoho neútočili, prezentovali sme výsledky Mosta-Híd,“ komentoval.

Ravasz, ktorý bol šéfom volebnej kampane strany, si nemyslí, že zlý výsledok spôsobila kampaň, veľa ľudí sa podľa neho hnevá na to, že Most-Híd bol súčasťou vlády. Chybu vidí aj v tom, že Most-Híd neodišiel z vládnej koalície po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vo februári 2018.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Bugár odstúpi z funkcie predsedu Mosta-Híd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM