Webnoviny - Svet

Vplyvov vetra sa tvoria snehové jazyky

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA BRATISLAVA 13. januára (WEBNOVINY) – Vplyvom silného vetra sa v okolí Bratislavy, Trnavy, Piešťan, Bukovej, Serede, Galanty, Pezinka, Senca, Šamorína, Nových Zámkov, Šale, Komárna, Hurbanova, Myjavy, Šurian, Prešova a Sabinova tvoria snehové jazyky. Slovenská správa ciest ďalej upozorňuje na hmlu s viditeľnosťou od 100 do 50 m, ktorá je v strednej a južnej časti stredného Slovenska. Horský priechod Donovaly je uzavretý pre nákladnú dopravu nad 10,5 m dĺžky do odvolania z dôvodu pretekov psích záprahov.

Sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je mokrý. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, miestami pokrytý dvojcentimetrovou vrstvou čerstvého snehu, vo vyšších polohách SR je vrstva kašovitého až utlačeného snehu do 5 cm.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného snehu do 5 cm, okrem HP Pezinská Baba, Biela Hora, Havran, Javorník, Príslop, Šturec, Zbojská, Čertovica, Prašivá, Soroška, Dargov, Ďurďošík a Branisko, ktoré majú povrch vozoviek mokrý.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM