Svet Zo zahraničia

Vrak potopenej lode odvlečú pod vodou: Dopravia ho na bezpečnejšie miesto

Vrak maďarskej vyhliadkovej lode, ktorá sa minulý týždeň v stredu (29.5.) v Budapešti potopila po zrážke s výletnou loďou, odvlečú pod vodou na bezpečnejšie miesto na jej vyzdvihnutie. Uviedol to vo štvrtok spravodajský server BorsOnline.hu.

Ilustračný obrázok k článku Vrak potopenej lode odvlečú pod vodou: Dopravia ho na bezpečnejšie miesto
42
Galéria
Zdroj: TASR

Server, ktorý bližšie nešpecifikoval zdroj tejto informácie, poznamenal, že realizácia operácie si vyžaduje množstvo prípravy a času, a preto vyzdvihnutie lode Hableány nemožno očakávať v nadchádzajú­cich dňoch.

Polícia oznámila, že identifikovala dve ďalšie nájdené mŕtve telá Kórejčaniek, z ktorých jedno objavili v stredu pod Margitiným mostom v Budapešti a druhé v Stoličnobeleh­radskej župe pri obci Ercsi. Počet obetí nehody tak stúpol na najmenej 15.

Medzinárodný tím záchranárov pátra na celom južnom úseku Dunaja v Maďarsku po ďalších 11 nezvestných juhokórejských turistoch a dvoch maďarských členoch posádky.

Po zrážke vyhliadkovej a výletnej lode 29. mája krátko po 21.00 h v Budapešti pod Margitiným mostom, po ktorej sa vyhliadková loď s 33 turistami a dvojčlennou posádkou v priebehu siedmich sekúnd potopila, zachránili z vôd rieky sedem ľudí.

Plávajúci žeriav Clark Ádám v stredu dorazil k prístavu predmestia hlavného mesta Újpest, kde zakotvil. K tomu, aby mohol priplávať na miesto potopeného vraku, je potrebné, aby hladina Dunaja klesla pod 420 cm. V stredu hladina začala opäť mierne stúpať, napoludnie dosiahla 451 centimetrov. Vodohospodári očakávajú jej pokles až vo štvrtok popoludní. Kritickým bodom plavby k miestu nešťastia je Margitin most, pod ktorým musí žeriav preplávať.

V Budapešti sa potopila výletná loď
42
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM