Krimi

Vražda na Obchodnej ulici: Juraja Hossua, ktorý zabil Filipínca Henryho Acordu, odsúdili na deväť rokov

Odvolací súd v utorok (17.9.) vyhovel odvolaniu prokurátorky Krajskej prokuratúry v Bratislave a čiastočne pozostalým, a teda poškodeným.

Ilustračný obrázok k článku Vražda na Obchodnej ulici: Juraja Hossua, ktorý zabil Filipínca Henryho Acordu, odsúdili na deväť rokov
3
Galéria
Zdroj: TASR

Juraj Hossu si za zabitie Filipínca Henryho Acordu odpyká deväťročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom v utorok trojčlenný senát Krajského súd (KS) v Bratislave pod vedením predsedu Petra Šamka.

Pôvodne mal „sedieť“ 6 rokov

Odvolací súd v utorok vyhovel odvolaniu prokurátorky Krajskej prokuratúry v Bratislave (KP) a čiastočne pozostalým, a teda poškodeným.

Zamietol odvolanie obžalovaného a jeho obhajcu. KS Hossuovi zároveň nariadil ochranné opatrenie – protialkoholické liečenie ambulantnou formou. Trest by si mal, teraz už odsúdený, odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

KS tak v utorok zrušil pôvodný májový rozsudok Okresného súdu Bratislava I (OS), ktorý Hossua odsúdil pod trestnú sadzbu, na šesťročný trest odňatia slobody.

KS považoval v tomto prípad uloženie trestu odňatia slobody pod zákonom stanovenú hranicu z dôvodu nepríčetnosti obžalovaného za nesprávny postup OS BA, nakoľko sa do stavu nepríčetnosti dostal sám a úmyselne. Verdikt je právoplatný.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM