Lucia Lauková Krimi

Vražda na Štrbskom plese: Obvinený Andrej z Nitry, ktorý mal utopiť kamaráta, ostáva vo väzbe

Po troch dňoch strávených v cele sa obvinený muž postavil pred sudcu. Rozhodol o návrhu prokurátora o jeho vzatí do väzby.

Ilustračný obrázok k článku Vražda na Štrbskom plese: Obvinený Andrej z Nitry, ktorý mal utopiť kamaráta, ostáva vo väzbe
2
Galéria

Andreja z Nitry, ktorý čelí obvineniu z vraždy 40-ročného Juraja z Janíkoviec, predviedli v nedeľu 23. júla na prešovský okresný súd. Sudca obvineného muža, ktorý mal utopiť kamaráta na Štrbskom plese, poslal do väzby. Informoval o tom portál pluska.sk.

Rozhodol tak z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti alebo sa pokúsiť ujsť kvôli vysokému trestu, ktorý mu hrozí.

Prečítajte si tiež

Čin ľutuje

„Muž kráčal so sklonenou hlavou a s putami na rukách. Na otázku novinárov či ľutuje svoj čin, povedal ticho: "Ľutujem!“," uvádza Plus JEDEN DEŇ. Či uviedol dôvody svojho konania, sudca nekomentoval.

Tragédii však mala predchádzať hádka medzi mužmi.

Pohádali sa

„Podľa doteraz vykonaného vyšetrovania mal obvinený muž túto stredu v podvečerných hodinách zavraždiť na Štrbskom Plese 40-ročného muža z Nitry, časť Janíkovce. Tragédii predchádzala hádka, ktorá skončila tým, že obvinený mal sotiť nebohého do Štrbského plesa a následne mu zatlačiť hlavu pod vodu a držať pod hladinou až kým nebohý nejavil známky života,“ priblížila prípad prešovská krajská polícia.

Podľa zistení portálu pluska.sk sa údajne muži pohádali za cigarety. V prípade dokázania viny hrozí Andrejovi z Nitry trest odňatia slobody 15 až 20 rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Objektívom: Miesto vraždy na Štrbskom plese
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM