Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Vraždy v Michalovciach sa už chopili dezinformátori: Z nevinného človeka spravili TERČ!

Slovensko je stále v šoku z novoročnej tragédie na východe a známy dezinformačný profil tentoraz naozaj prestrelil.

Ilustračný obrázok k článku Vraždy v Michalovciach sa už chopili dezinformátori: Z nevinného človeka spravili TERČ!
Zdroj: Policajný zbor SR

V prvý deň nového roka otriasla Slovenskom správa o chladnokrvnej vražde v uliciach Michaloviec. „Niekoľko bodných rán, ktoré utrpela 46-ročná Michalovčanka, bolo nezlučiteľných so životom a na mieste im podľahla,“ informovala košická krajská polícia.

„Bolo pol šiestej ráno. Neďaleko centra sa údajne pohybovala dvojica ľudí. Muž a žena, pričom muž mal ženu naháňať smerom k lekárni a bytovkám, kde došlo k incidentu,“ píše o tragédii portál tvnoviny.sk. Z videa, ktoré odvysielala TV Markíza, je vidieť ako žena uteká a prosí o pomoc. Žena mala mať na tele viacero bodných rán.

Viac o prípade sme písali tu:

Vznikol hoax

Prípad, pochopiteľne, strhol veľkú pozornosť. A neušiel ani pozornému oku tvorcov dezinformácií. Polícia Slovenskej republiky zverejnila na sociálnej sieti upozornenie na príspevok, ktorý sa začal šíriť Facebookom.

„Profil pod názvom "Anka Zkuchyne“ zverejnil neupravenú fotografiu mladého muža (úpravu sme spravili až my), o ktorom tvrdí, že má na svedomí novoročnú vraždu v Michalovciach. Rovnaké tvrdenie sa nachádza v rámci účtu „Ivan Počatko“," uvádzajú muži zákona.

Polícia zároveň potvrdzuje, že post je klamlivý a z vraždy obviňuje nevinného človeka. Zároveň ho vystavuje nebezpečenstvu v podobe vyhrážok či fyzického násilia. Útočnými komentármi sa to totiž pod hoaxom len hemží.

Ide im o zisk

Profil s názvom Anak Zkuchyne je pre policajtov známou firmou. Dezinformácie šíri pravidlene a to s veľkým úspechom a veľkým počtom lajkov a komentárov. Podľa mužov zákona nejde administrátorovi profilu o nič iné než o zisk.

„Primárnym motívom tohto účtu je ekonomický zisk. Prevádzkovateľ účtu vie, že klamstvami dokáže osloviť časť populácie, ktorá je ochotná veriť čomukoľvek. Zároveň v niektorých statusoch žiada o finančné príspevky priamo či nepriamo, a to s ohľadom na svoju zlú sociálnu situáciu,“ dodáva polícia.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

VRAŽDA V MICHALOVCIACH: CHRONICKÁ KLAMÁRKA ŠÍRI ĎALŠIE KLAMSTVO A OHROZUJE OSOBU, KTORÁ S VRAŽDOU NEMÁ NIČ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Monday, January 2, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM