Lucia Lauková Regióny Zo Slovenska

Vstup vozidiel do mestského parku v Nitre obmedzia: Zábranu majú osadiť do júla

Krajský dopravný inšpektorát v Nitre súhlasil s umiestnením zábrany pre autá do mestského parku. Tým by sa mal upraviť aj režim zásobovania.

Ilustračný obrázok k článku Vstup vozidiel do mestského parku v Nitre obmedzia: Zábranu majú osadiť do júla
Zdroj: TASR

Vstup vozidiel do mestského parku v Nitre bude regulovať elektronický vysúvací piest podobný tomu pred pešou zónou. Autá by tam už nemali chodiť počas celého dňa, ale iba v určitých hodinách.

Mesto získalo súhlas

Potreba osadenia zábrany vznikla kvôli ohrozeniu chodcov a detí, ktoré sa v parku hrajú. Ako uviedol prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak, mesto už získalo potrebné povolenie.

„Čo sa týka elektronického stĺpika, ktorý by upravoval režim vstupu kvôli zásobovaniu, je objednaný. Máme súhlas Krajského dopravného inšpektorátu. Zatiaľ platí, že do začiatku prázdnin by mal byť osadený,“ povedal prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Režim zásobovania

Aké hodiny budú vyhradené pre zásobovací režim je zatiaľ predmetom rokovania s Krajským dopravným inšpektorátom v Nitre. „Navrhujeme zásobovanie obmedziť na čas max do 10.00 hod,“ povedal Igor Kršiak, prednosta MsÚ v Nitre. To znamená, že vysúvací piest by po 10.00 hodine ostal vysunutý celý deň, aby sa už autá do parku nedostali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM