Svet Zo zahraničia

Vstupná brána pre dílerov? Na letisku Václava Havla zadržali ďalšieho pašeráka kokaínu

Českí colníci zadržali na Letisku Václava Havla Praha 25-ročného cudzinca, ktorý mal pri sebe šesť kilogramov kokaínu.

Ilustračný obrázok k článku Vstupná brána pre dílerov? Na letisku Václava Havla zadržali ďalšieho pašeráka kokaínu
Zdroj: TASR

Drogu viezol z Brazílie. Podobný prípad zverejnili colníci aj v pondelok, keď informovali o zadržaní 76-ročného Čecha s kokaínom, uviedol v utorok spravodajský server Novinky.cz.

Kokaín cudzinec pašoval na trase Rio de Janeiro-Lisabon-Praha. Jeho taška najprv prešla kontrolou röntgenom a vzbudila pozornosť colníkov, ktorí mali podozrenie na dvojité dno.

„Detekčná skúška vykonaná pri fyzickej kontrole látok pozitívne reagovala na kokaín. Celkove bolo v dvojitom dne batožiny zaistených 6400 gramov drogy vrátane obalového materiálu,“ povedala v utorok hovorkyňa českých colníkov Šárka Míšková. Kedy k odhaleniu došlo odmietla uviesť s odvolaním sa na prebiehajúce trestné konanie.

Pašeráka odovzdali Národnej protidrogovej centrále, ktorá začne jeho trestné stíhanie. Či kokaín smeroval na český trh, alebo do zahraničia, je predmetom vyšetrovania.

V pondelok informovali českí colníci o náleze viac ako dvojkilovej zásielky kokaínu, ktorú našli v batožine 76-ročného českého občana cestujúceho z Brazílie do Prahy. Muž podľa vyšetrovateľov drogu prepravoval ukrytú v dvojitom dne batohu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM