Zo Slovenska

Vstupujú do platnosti nové OBMEDZENIA pre hromadné podujatia: Platia aj pre svadby a pohreby!

Pre všetky hromadné podujatia bude platiť obmedzenie na 1000 osôb v jednom okamihu pre exteriér a 500 osôb v jednom okamihu v interiéroch.

Ilustračný obrázok k článku Vstupujú do platnosti nové OBMEDZENIA pre hromadné podujatia: Platia aj pre svadby a pohreby!
Zdroj: TASR/DPA

Od štvrtka (10. 9.) vstúpia do platnosti nové opatrenia, ktoré zjednotia podmienky organizácie hromadných podujatí športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy. Informoval o tom Marek Eliáš z Komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Nové opatrenia

Po novom sa zakazuje usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy v exteriéroch v jednom okamihu v počte nad 1000 osôb alebo v interiéroch v jednom okamihu v počte nad 500 osôb.

Platí to rovnako aj pre svadobné a pohrebné obrady, cirkevné i civilné, ako aj výkon bohoslužieb, prvého svätého prijímania a sviatosti birmovania.

Dodal, že naďalej platí výnimka z tohto obmedzenia pre hromadné podujatia, ktorých všetci účastníci budú mať v čase ich začiatku negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako 12 hodín.

„Obmedzenie sa nevzťahuje ani na zasadnutia a schôdze štátnych orgánov, orgánov územnej samosprávy a zasadnutia, ktoré sa uskutočňujú na základe zákona,“ uzavrel.

Podrobnosti k týmto opatreniam nájdete TU.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM