Webnoviny - Svet

VW ukončí v Bratislave výrobu Octavie

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 12. februára (WEBNOVINY) – Bratislavský závod automobilky Volkswagen (VW) ukončí výrobu Škody Octavia v druhom štvrťroku toho roka. Dôvodom je začatie výroby nových rodinných automobilov. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca automobilky Vladimír Machalík. „Ukončenie výroby Škody Octavia v bratislavskom závode VW Slovakia v druhom štvrťroku súvisí s pripravovanou výrobou vozidiel radu New Small Family pre značky Škoda, Volkswagen a Seat,“ vyhlásil Machalík. Tento krok pritom nebude mať za následok prepúšťanie. Dotknutí pracovníci budú iba presunutí na iné pozície v rámci závodu.

Volkswagen Slovakia oficiálne predstavil nový modelový rad rodinných automobilov začiatkom júna minulého roka. Investícia v hodnote 308 mil. eur vytvorí priamo v bratislavskom závode automobilky asi 1 500 nových pracovných miest. Na stavebných prácach a inštaláciách technológií sa bude podieľať ďalších 1 800 ľudí a v dodávateľských firmách by malo v budúcnosti vzniknúť 7 000 nových pozícií, z toho viac ako polovica priamo na Slovensku. Prvé troj a päťdverové vozidlá, ktoré sa budú vyrábať pod značkami Volkswagen, Škoda a Seat, opustia automobilku v roku 2011. Plná výrobná kapacita je plánovaná v nasledujúcom roku. Celkovo by produkcia VW Slovakia mala stúpnuť na 400 tis. áut ročne.

Koncern Volkswagen pôsobí na Slovensku prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Volkswagen Slovakia, ktorá je výrobno-montážnym podnikom. Firma dosiahla v roku 2008 tržby 5,178 mld. eur. V závode v Bratislave sa pritom vyrobilo 188 tis. vozidiel.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM